Zarándoklat

2024.05.08. 19:00

Győri díszőrség Szent László nagyváradi hermájánál - fotó

Böcskei László, a nagyváradi egyházmegye püspöke meghívására a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület 2011 óta biztosít díszőrséget és díszkíséretet a szent király Nagyváradon őrzött hermájának az egyházmegyei zarándoklat alkalmával.

Kisalföld.hu

Fotó: Nagyváradi Egyházmegye

"Megtisztelő volt számunkra, hogy április 28-án Böcskei László a szentmise kezdetekor köszöntőjében, mint minden évben, bennünket is méltatott, mely szerint a Szent László Határőr Hagyományőrző Egyesület őrt állásával évek óta emeli a zarándoklat fényét.

Büszkék vagyunk arra, hogy védőszentünk előtt tisztelegve, 2011 óta felépítettük a jelképes hidat Szent László városa, Nagyvárad és a Szent Lászlót tisztelő – az eredeti hermát őrző – Győr városa között. Senki nem lehet örökre „próféta” saját egyházmegyéjében, így ma már csupán csak hír- vivői vagyunk Szent László győri hagyományainak. De hiszünk az említett jelképes híd szilárdságában és közösségmegtartó erejében."

Beküldte: Fehér Imre ny. határőr őrnagy, elnök

Fotó: Nagyváradi Egyházmegye 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában