Elbírálták a pályázatokat

2024.04.23. 18:23

Tízmillióval támogatják a civil szervezeteket Csornán

A csornai önkormányzat a civil szervezeteket támogató alapban idén tízmillió forintot különített el. A szervezetek pályázati úton nyújtották be igényüket, melyeket a képviselő-testület már el is bírált. Huszonegy csoport részesül a támogatásból.

Cs. Kovács Attila

A cserkészek programjait is támogatja a civil alap. Fotó: Bessenyei cserkészcsapat

A Polgári Lövész Sportegyesület versenyek szervezésére 400 ezer forintot kap, az Arany János-iskolát támogató Kikelet Egyesület tanulmányi kirándulás szervezésére 98.400 forintot. A Csornai Lovas Klub Egyesület lovasnapját 600 ezer forinttal támogatja a város, a díszmadártenyésztők helyi egyesületének kiállítását 250 ezerrel. A Csornai Keresztény Ifjúságért Alapítvány a cserkészek programjaira 900 ezer forintban részesül, a Hallássérültek Rábaközi Egyesülete működési költségekre 100 ezret kap. 

A Csorna-Kapuvár Evangélikus Egyesület templomszentelési emlékünnepségének költségvetését 350 ezer forinttal egészíti ki az önkormányzat, a Margit Kórház Alapítvány számlájára az egészségnaphoz 300 ezret utal. A Reménysugár egyesület kirándulását 250 ezer forinttal segítik, a Hunyadi-iskola Alma Mater Alapítványát 400 ezerrel. 

A Virágzó Vidékért Egyesület zöldség-gyümölcs napjára 451.600 forint került, a Bárdos Kórus támogatására 800 ezer, a Rábaközi Népművészeti Műhely Egyesület szakmai programjaira 800 ezer. A Korona egyesület számára a trianoni emlékmű térburkolatának felújítására 1,7 millió forintot szavazott meg a testület, a Rábaközi Hegymászó Egyesületnek 400 ezret, a Kult­impro Művészetért és Kultúráért Egyesület adventi koncertjére 600 ezret, az Alkonyzóna Flipperklub versenyére 500 ezret, az Írisz Nyugdíjas Egyesületnek 300 ezret. 

A könyvtári alapítvány 300 ezer forintot kap, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 200 ezret, az Aranyfonal egyesület 300 ezer forintot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában