kisalfold.hu videó

2024.04.29. 07:45

Olvasóink döntöttek az Év Embere és az Év Sportolója díjakról, Győrben adtuk át az elismeréseket - galéria, videó

A Kisalföldben tavaly hétről hétre bemutattunk egy-egy vármegyénkben élő, kiváló teljesítményt felmutató személyt. Közülük választották ki olvasóink az év emberét: dr. Bodnár Mária, a mosonmagyaróvári Hospice Ház megálmodója kapta a legtöbb voksot. Második helyen dr. Pintér Gábor, a soproni tankerület munkatársa végzett. A képzeletbeli dobogóra mellettük Bóna Szabolcs agrármérnök, a Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója került fel.

Kisalföld.hu

Az Év Embere- és Az Év Sportolója-szavazás díjazottjai közvetlen hangulatú ünnepségen, a Kisalföld sajtóházában vették át a díj odaítélését igazoló okleveleket.

Fotó: Csapó Balázs

Az Év Sportolója díjakat 1981 óta adjuk át a Kisalföldnél. A kisalfold.hu oldalon a közönség dönthette el, hogy kit tart a tavalyi év legjobbjának. A férfiak között a Győri AC tornásza, Mészáros Krisztofer győzött, a nőknél az Audi-ETO francia válogatott kézilabdázójára, Estelle Nze Minkóra szavaztak a legtöbben. A férficsapatok között a Győri ETO-UNI FKC NB I/B-s kézilabdacsapata lett a legjobb, míg a nőknél az Ipartechnika Győr SE kapta a legtöbb voksot. 

A közösség díjazottjai

A Kisalföldben és a kisalfold.hu oldalon 2023-ban hétről hétre egy-egy elismert személyt mutattunk be, akire büszke lehet a szűkebb és tágabb közössége, tevékenykedjen a közélet bármely területén a kultúrától az egészségügyön keresztül az agráriumig. Tavaly ötven kiváló hét embere munkásságát, hitvallását ismerhették meg olvasóink, olyan személyekét, akik példát mutatnak a körülöttük élőknek szakmájukban, hobbijukban való elhivatottságukban, elkötelezettségükben. 

Arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak kedvenceikre. Idén újdonság volt, hogy a szavazatok alakulását nem lehetett nyomon követni, ahogy az is, hogy ezúttal a közönség dönthette el, ki érdemli meg Az Év Embere címet. Erre az újításra hívta fel a figyelmet Varga Ottó, a Kisalföld főszerkesztője is. Hangsúlyozta még: az olvasóink szavazatai alapján legjobb helyeket elért személyek erősítik a vármegye identitását, rájuk komoly szükség van Győr-Moson-Sopronban. 

Az olvasói szavazatok alapján a legtöbb voksot dr. Bodnár Mária, a mosonmagyaróvári Hospice Ház megálmodója, alapítója kapta: így a doktornő vehette át Az Év Embere díjat. 

– Én ezt tényleg egy parancsoló feladatnak érzem, hogy akik az életük végén mégiscsak egyedül maradnak azzal, hogy el kell menni, azok ugyanúgy vágynak szeretetre, ellátásra és szakmaiságra. A hospice-ban a végstádiumú betegeket látjuk el. Szoktuk mondani: nem siettetjük a halált, de mindent megteszünk azért, hogy ez méltóságtejes legyen – fogalmazott dr. Bodnár Mária, aki kiemelte azok szerepét is, akik ezen a fáradságos úton őt mindvégig kísérték, nekik is köszönetet mondva e díjért. 

Az Év Embere-szavazás nyertesei: dr. Pintér Gábor, dr. Bodnár Mária, valamint Bóna Szabolcs.
Fotó: Csapó Balázs

A főorvos arról is szólt, hogy az idén négyéves, tízágyas kis intézmény az egész vármegyéből fogad betegeket. Évente 200–220 az előjegyzett beteg, ebből 100–110 közöttit tudnak ellátni. Dr. Bodnár Mária, aki negyvenöt éve szolgál az orvosi pályán, vallja: mindennap tanul a betegektől, hozzátartozóktól egyaránt. Ígérte: amíg ereje engedi, dolgozik továbbra is értük, gyógyításukért. 

A közönségszavazáson dobogós lett még dr. Pintér Gábor, a soproni tankerület munkatársa, aki nélkül a kapuvári közélet talán el sem képzelhető. Számos civil szervezetnek tagja, vezetője. Élen jár a város katonai hagyományainak őrzésében, a helytörténeti kutatásokban, ápolja a civil kapcsolatokat. Szívügye szűkebb lakóhelye, Kapuvár gartai városrészének fejlesztése, a gartai identitás megőrzése. Mint elmondta, számára ez az elismerés azért is kedves, mert valóban a közösség szavazatai alapján ítélték meg. 

A harmadik legtöbb voksot Bóna Szabolcs, a Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. vezérigazgatója érdemelte ki, aki néhány évnyi banki kitérő után vette át az édesapja által évtizedeken keresztül sikeresen vezetett agrárvállalkozást. Az örökséget méltón kezeli és a gazdaságot a világ élvonalában tartja, ami az eredményeket illeti. A legújabb technológiák átvételére törekszik, Rábapordányban van például Európa egyik legmodernebb sertéstartó telepe, ahol mindent elektronika vezérel. 

– A szakmánk nincs azon a megbecsültségi szinten, amit valóban megérdemelne. Minden ilyen díj a mi munkánkat emeli fókuszba – vélekedett az agrármérnök.

A legjobb sportolókat díjaztuk

Átadtuk a legjobb sportolóknak járó elismeréseket. Mint ismeretes, ezúttal a kisalfold.hu oldalán a közönség dönthette el, hogy a négy kategóriában – férfi és női sportoló, férfi- és női csapat – kit tart a tavalyi esztendő legjobbjának. 

A férfiak között a Győri AC tornásza, Mészáros Krisztofer lett a legjobb, aki éppen a rimini Európa-bajnokságon vesz részt, és lett egyéni összetettben ötödik, talajon pedig bronzérmes. Az elismerést nem ezért kapta, hanem a tavalyi eredményéért, melyből egyértelműen kiemelkedik az olimpiai kvótaszerzés. 

Kiss Dániel, Uhlig Rita, Lang Zalán, Sass Edit és Anduskáné Cseh Anikó Katalin.
Fotó: Csapó Balázs

A díjat a GYAC klubigazgatója, Kiss Dániel vette át, aki elmondta: bíznak abban, hogy Krisztofer Párizsban is eredményesen szerepel majd. 

A nőknél az Audi-ETO francia válogatott kézilabdázójára, Estelle Nze Minkóra szavaztak a legtöbben. Ő sem tudott jelen lenni, ugyanis csapatával szombaton a címvédő norvég Vipers otthonában lépett pályára, és aratott társaival magabiztos győzelmet. 

A férficsapatok között a Győri ETO-UNI FKC lett a legjobb. A kézilabda-együttes tavaly bronz­érmes lett az NB I/B-ben, most viszont szombaton este bebiztosította bajnoki címét. Az már korábban eldőlt, hogy Bencze József tanítványai feljutnak, így a 2013/14-es szezon után ismét lesz győri együttes a férfi kézilabda legmagasabb osztályában. Uhlig Rita ügyvezető és Lang Zalán csapatkapitány reményét fejezte ki, hogy hosszabb távra tudnak berendezkedni az NB I-ben. 

A nőknél az Ipartechnika Győr SE Szuperliga- és nemzetközi kupagyőztes együttese kapta a legtöbb voksot. Anduskáné Cseh Anikó Katalin elnök és Sass Edit játékos – aki nyárra várja gyermekét – is örömét fejezte ki a díj miatt. Az Ipartechnika egyébként megvédte címét a hazai bajnokságban, nyártól pedig a Rába ETO Győr SE színeiben folytatják szereplésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában