Tavaszi nagytakarítás

2024.04.10. 15:00

Megtisztították Röjtökmuzsaj környéki erdőt

Varga Henrietta

Forrás: taegrt.hu

Jelentős mennyiségű hulladékot szedett össze a több mint ötven fős csapat a Júlia út környékén. 

A TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. az AÖFK Tavaszi Nagytakarítás Kampányához csatlakozva hulladékgyűjtést szervezett április 9-re a Síkvidéki Erdészet Júlia út környéki területére. Az erdőgazdaság helyi és soproni személyzete kiegészülve a Soproni Egyetem két karáról – Erdőmérnöki Kar, Benedek Elek Pedagógiai Kar – érkező hallgatókkal és oktatókkal jelentős mennyiségű hulladékot gyűjtött össze a közutak és az erdőkbe vezető utak környezetéből. A nagyobb „gócpontokból” platónyi gumi és elektronikai hulladék is kikerült, de a begyűjtött kommunális hulladék többségét a műanyagflakonok és az alumíniumdobozok adták - számolt be az eseményről a TAEG Zrt.

A kampány április 22-ig, a Föld napjáig tart. Idén több mint 65 szervezet csatlakozott a kezdeményezéshez. Folyamatosan hirdetnek szemétszedő túrákat, amit a program weboldalán tesznek közzé. Bárki csatlakozhat a Tavaszi Nagytakarításhoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában