Országosan is ritka eset

2024.03.28. 07:16

Szökési kísérlet a győri börtönből - Négyen voltak a zárkában

Vasárnap hajnalban észlelték a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, hogy néhány rab a zárka falát megrongálva szökéssel próbálkozik.

Dániel Viktória

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Rákóczy Ádám

 A bűnöző elmék feltehetően nem vették figyelembe, hogy az épület második emeletén vannak 10 méter magasan, ráadásul a fal biztonsági elemekkel van ellátva. A szökésről vasárnap a Kisalföld is írt. 

 Az eset kapcsán kerestük a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, akik elmondták, hogy ritka esetről van szó. Évente országosan átlagosan egy-két olyan eset van, amikor a fogvatartottak szökni próbálnak, akkor is jellemzően külső munkáltatási helyszínekről. Ha sikerül is a kísérletük, általában még a közelben, néhány órán belül elfogják őket.

A győri eset kapcsán hozzátették kollégáik a különböző biztonsági protokolljainkat követve fedezték fel a rabok ügyködését. A zárkában összesen négy fogvatartott volt. Az elkövetett rongálás mértéke nem jelentős, gyorsan javítható, amelyről a börtön haladéktalanul intézkedett már. 

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy milyen büntetésre számíthatnak, azt a választ kaptuk, hogy ezt a bíróság fogja majd mérlegelni. Hozzátették, az eset körülményeit a rendőrség jelenleg vizsgálja, amely kiterjed arra is, hogy hányan vettek részt a cselekményben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában