Utánajártunk

2024.03.21. 11:29

Futótűzként terjedt a hír a Szigetközben, de mégsem medvét láthattak Dunaszigetnél

Egy horgász látni vélt egy medvét és bocsát Dunaszigetnél szerdán. A Vadkan VE Dunasziget kereste, de nem bukkant a nyomukra. A szakemberek szerint vadkanok vagy szarvasok lehettek.

Kisalföld.hu

Nem kell medvétől tartanunk Szigetközben - mondta portálunknak két szakember is. Fotók: Rákóczy Ádám és Pixabay

Futótűzként terjedt a hír, és szerkesztőségünkhöz is eljutott: egy horgász Dunaszigetnél egy medvét és bocsát látta. 

– Valószínűleg egy szarvasbika lehetett. A vadászok körbejárták szerdán a területet, de nyomát medvének nem találták. Kizártnak tartják, hogy medve lett volna: ha Szlovákiából jött volna át, a folyó mentén lakott területek vannak, ott is látniuk kellett volna, illetve állatkertből sem jelezték elszökését – válaszolt érdeklődésünkre a Szigetközt jól ismerő dunaszigeti Cseh Zoltán.

Megkerestük a Vadkan SE elnökét, Álló Lajost is, aki szintén megerősítette: nem kell medvétől tartanunk Szigetközben.

– A horgász párjával egy hetven-nyolcvan méterre, nádassal övezett területen, a dunaszigeti Alsó-Szigeten látott vadakat: egy nagyobbat és egy kisebbet, melyekről azt gondolták medve lehet. Szerdán egész nap kerestük ezek nyomát, de csak szarvas és vadkan nyomokat találtunk. Valószínű ezek közül lehetett valamelyik – tudtuk meg Álló Lajostól, aki megjegyezte, egy százalék volt az esély arra, hogy beigazolódjon, hogy medve lehetett... 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában