Változik a parkolás

2024.03.27. 09:00

Új bérletrendszer a mosonmagyaróvári Flesch-parkolóban

Tavaly ősz óta a mosonmagyaróvári Flesch-központ parkolója fizetőssé vált: fél óráig ingyen várakozhatunk, három óra hosszat, ha a központba rendezvényre megyünk.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A kedvezmény érvényesítése a Flesch portáján kérhető. A parkolóhelyekről és a szabályozásról szóló önkormányzati rendeletet e parkolót érintően módosította legutóbbi ülésén a mosonmagyaróvári képviselő-testület. 

Mint az előterjesztésből kiderült, a Flesch-parkoló kihasználtságának folyamatos monitorozása arra mutatott rá, hogy a terület a rendezvények alatt átlagosan 90 százalékos telítettségű, ugyanakkor napközben kihasználatlan. A jelenleg hatályban lévő éjszakai bérletet nem vásárolják az ügyfelek, ezért javasolták annak megszüntetését. Ehelyett új éves bérlet bevezetéséről döntöttek, ami a parkoló teljes üzemeltetési ideje alatt érvényes, és egyidejűleg maximum 25 havi- és éves bérlet árusítható belőle. 

A bérlet díja egyórányi várakozási díj×240, a jelenlegi óránkénti 300 forint esetén tehát 72 ezer forint évente, illetve egyórányi várakozás×27, azaz 8100 forint havonta. A bérlet ára december 31-ig értendő (ebben az esetben nincs türelmi idő) és havonkénti bontásban időarányosan csökken. A bérletek kiadása érkezési sorrendben történik. A rendeletmódosítás májustól érvényes. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában