Előváros

2023.12.20. 19:47

Zéró zóna a győri zöldközlekedésért

Kisalföld.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

A zöldközlekedés jegyében fejlesztik a győri elővárosi közlekedést. Az elkészült tervek szerint elektromos buszok beszerzésével, a menetrend fejlesztésével és okosmegállóhelyek kialakításával teremtenék meg egy zéró zóna kialakításának feltételeit. A zéró zónába csak olyan járművek hajthatnak be, amelyek nem bocsátanak ki környezetszennyező anyagokat. A járműforgalom ily módon való korlátozásával szeretnék a városban korábban tapasztalható zajt és rossz levegőt csökkenteni, ezzel is javítva a lakók életminőségét. Emellett felülvizsgálták a tömegközlekedési csomópontokat, a közterületi utastájékoztatásra vonatkozó igényeket és a városi közlekedési szokásokat is. 

A fejlesztést előkészítő projekt 524,6 millió forint európai uniós támogatásból valósult meg, amelynek keretében elkészült egy megvalósíthatósági tanulmány és egy tervezési program a szükséges beruházásokról, forrásokról és intézkedési tervről. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában