Mindent bevetnek

2024.05.04. 06:49

Ne dőljön be kamubírságoknak! Az online csalók most a rendőrség nevében trükköznek Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopron vármegyében az utóbbi időben megint felbukkantak az olyan hamis tartalmú levelek, amelyekben az adathalász csalók valótlan befizetés kezdeményezésével, a rendőrség nevével visszaélve próbálnak személyes és bankkártya-adatokat megszerezni.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MW-archívum

Nem győzzük elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy ne adja meg sem személyes, sem bankkártya-adatait hasonló, SMS-ben kapott jelzésre. A Rendőrségi Információs Portál imitálásával próbálnak adatokat kicsalni tilosban parkolásra, közigazgatási bírságra hivatkozva - közölte a rendőrság.

Ezek a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai

  • NE kattintson a linkre, NE dőljön be, törölje az üzenetet!
  • NE adja meg sem személyes, sem bankkártyaadatait!
  • A személyes és a banki adatai védelme érdekében fontos, hogy a rendőrség e-ügyintézési portálját kizárólag a https://ugyintezes.police.hu/ honlapcím beírásával érje el!
  • A rendőrség az objektív felelősség hatálya alá tartozó közigazgatási hatósági eljárásokban a bírság kiszabásáról kizárólag írásbeli határozatban rendelkezik.
Fotó: Police.hu

A rendőrség a Mátrix Projekt keretében kiemelt figyelmet fordít az online csalások felderítésére. Az internetes csalások megelőzéséről további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Figyelmeztesse hozzátartozóit is, hogy ne dőljenek be a csalók leveleinek! - javasolják a rendőrök.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában