Súlyos ítélet

2023.10.06. 09:47

Éveken keresztül molesztálta féltestvérét a pannonhalmi fiatal férfi

A Győri Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a féltestvérét éveken keresztül szexuálisan molesztáló férfi büntetésének súlyosítását. A Győri Ítélőtábla két évvel felemelte a büntetést.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Fotó: Shutterstock

A jogerős ítélet szerint a vádlott – aki akkor még gyermekkorú volt, azaz nem büntethető a cselekményekért – 2009 és 2012 közötti szexuálisan molesztálta óvodáskorú féltestvérét.

2016 és 2017-ben az akkor már fiatalkorú férfi, a pannonhalmi házukban – kihasználva, hogy a családtagok aludtak – akarata ellenére közösült húgával. 2018 -ban a vádlott a tizenhárom éves kislányt ismételten szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. A gyermek a szüleire nem számíthatott, nem mert segítséget kérni és nem mondta el nekik a vele történteket, egészen 2021 januárjáig.

A Győri Törvényszék a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és tizennegyedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt 7 év fegyházbüntetésre, 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti.

A Győri Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett ítéletében egyetértett az ügyészi állásponttal, a büntetés tartamát 9 évre felemelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában