Időjárás

2024.05.03. 06:18

Péntek délután 20 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet az Észak-Dunántúlon, de eső is érkezhet

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

Várható időjárás az ország területén péntek éjfélig

Mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, amely holnap napközben elsősorban északkeleten szakadozhat, vékonyodhat. Éjszaka, illetve péntek napközben főként hazánk délnyugati felében számíthatunk többfelé esőre, záporesőre, a zivatarok száma éjszaka fokozatosan csökken, és holnap is csak néhol dörrenhet meg az ég. Északkeleten, keleten a legkisebb a csapadék esélye, máshol lokálisan, illetve a tartósabban csapadékos délnyugati részeken akár nagyobb területen hullhat kiadós mennyiség.

A csapadékhajlam péntek a nap második felében fokozatosan csökken. A délkeleti, majd a keleties szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik, de zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 10 és 16 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 15 és 27 fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában