Szerződés

2024.05.10. 11:37

Szükség van az idősödő munkaerőre - Erről kötöttek megállapodást az Iparkamarában Győrben – fotók

Megállapodást kötött pénteken a Széchenyi István Egyetem tulajdonában álló REJUNIVA Kft. és a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A partnerség célja az áthajló korosztály (55-65 év) munkaerő-képességének megerősítése. Mint ahogy a pénteki sajtóeseményen elhangzott: a korosztály tudásának, tapasztalatának hasznosítása fontos a gazdaság és az egészséges, sikeresen idősödő társadalom számára is. Megállapodást írtak alá az idősödő munkaerőért.

Ollári Gergely

Az eseményen Pintér-Péntek Imre, kamarai elnök hangsúlyozta: az a munkaerőforrás, aki a vármegyénkben dolgozik, fontos számunkra. Számtalan megoldást együttműködést keresünk szervezetekkel, a REJUNIVA Kft.-vel megkötött megállapodás is ennek köszönhető.  Megállapodást írtak alá az idősödő munkaerőért.

Megállapodást kötött pénteken a REJUNIVA Kft. és a Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A felvételünkön dr. Pető György, Révi Zsolt, a REJUNIVA Kft. ügyvezetői, valamint Pintér-Péntek Imre, kamarai elnök.
Megállapodást kötött pénteken a REJUNIVA Kft. és a Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A felvételünkön dr. Pető György, Révi Zsolt, a REJUNIVA Kft. ügyvezetői, valamint Pintér-Péntek Imre, kamarai elnök.
Fotó: Csapó Balázs

– Kiemelt célunk az áthajló korosztály (55-65 év) munkaerő-képességének megerősítése. Fontos, hogy ezek a dolgozók, koruktól függetlenül a lehető legjobb fizikai és mentális állapotban legyenek. A Széchenyi Egyetemmel számukra adunk olyan programot, ahol a már említett állapotukat fenn tudják tartani, az önmaguk, és a közösség hasznára. Ezzel kapcsolatban indítunk programokat. Felmérések készítünk, hogy ez a korosztály mit gondol a jövőjéről, meddig akar dolgozni. Egy biztos, szükség van rájuk a munkaerő piacon –fogalmazott. 

Megállapodást kötöttek a felek

A REJUNIVA Kft. egyik ügyvezetője, dr. Pető György az eseményen elmondta: cégünknek egyrészt az 55-65 év közöttiek az egyik célcsoportja. Azonban ne felejtsük el a fiatal nyugdíjasokat sem, akik ugyancsak kiemelt kategóriába tartoznak. 

– Rájuk szintén szükség van a munkaerő világában. Az egyetem számos társadalmi problémára keres megoldásokat, ilyen a munkaerő is. Lehetőséget kell adnunk a foglalkoztatottakkal való szervezett konzultáció lehetőségére, amit többek között tartalmaz, a most aláírt közös megállapodás is – részletezte az ügyvezető. 

Mint a sajtótájékoztatón elhangzott: az együttműködés témája kiemelten fontos napjainkban, hiszen az átlagéletkor nő, a fizikai és szellemi aktivitás megőrzésére pedig bőven van lehetőség, a bizonyos területeken található képzett munkaerőhiány pótlása magyar munkavállalókkal fontos területté vált. 

A felnőttképzések széles körű elfogadtatása gazdasági érdek. A felsőoktatásban olyan leendő humán erőforrás szakember, és közösségszervezők képzése szükséges, akik aktivizálni tudják, akár a nyugdíj utáni rugalmas és hasznosság élményt biztosító munkavállalásra is a munkaképes embereket. 

Az együttes munka konkrét céljai között szerepel, hogy a REJUNIVA Kft. szakértői (tanárok, oktatók, hallgatók, tudományos munkatársak) kidolgozott kérdőíveket készít HR vezetőkkel, illetve nyugdíjazás előtt álló munkatársakkal. A cég bemutatkozhat többek között a kamara HR klubjában, egyes konferenciákon, és közös pályázatokat is nyújthatnak be a kamarával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában