Kézhigénié

2024.05.09. 14:26

A kézmosásról gyerekeknek

Papp Fanni

Forrás: Soproni Gyógyközpont

A Soproni Gyógyközpont szakemberei a Hunyadi-iskolába látogattak el a kézhigiéné világnapján, hogy foglalkozások által hívják fel a diákok figyelmét a kézmosás fontosságára. 
A soproni kórház higiénés csoportjának munkatársai játékos feladatokkal szemléltették a kórokozók terjedését, majd UV-lámpás kísérlettel demonstrálták a helyes kézmosási és kézfertőtlenítési technikákat. A Hunyadi-iskola kis tanulói színezhettek, kirakózhattak, és gazdag fantáziájukat is megmutathatták, hiszen lerajzolhatták, hogyan képzelik el a kezükön található kórokozókat. 
– Fontosnak tartjuk a felnövekvő generáció egészségnevelését. A helyes kézmosás művelete egyszerűen elsajátítható, amivel számos betegséget megelőzhetünk. Fontos, hogy már óvodáskortól megtanítsuk a gyerekeknek az alapvető kézhigiénés szabályokat, hiszen minél nagyobbak, annál többfelé járnak – mondta el a program kapcsán Lévainé Fehér Szilvia, a kórház csoportvezető higiénikusa. 
Raffai Balázs, a Hunyadi-iskola igazgatója hozzátette: örömmel fogadták a Soproni Gyógyközpont kezdeményezését, ami pedagógiai programjukhoz is illeszkedett, hiszen a tanórákon és a szabadidős programokban is nagy hangsúlyt fektetnek az egészségnevelésre. 
 

A Hunyadi-iskola diákjai játékosan ismerkedtek meg a kézmosás fontosságával a kézhigiéné világnapján. 
Fotó: Soproni Gyógyközpont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában