kisalfold.hu videó

2024.04.30. 19:24

Az egyetemi sport ünnepe - Országos Bajnokság kezdődött el Győrben - fotók, videó

Gyönyörű napsütéses időben kezdődött el az egyetemi sport legnagyobb ünnepe.

Dániel Viktória

Fotó: Csapó Balázs

Idén a Győri Széchenyi István Egyetem ad otthont a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságnak, amit mindenki MEFOB-ként ismer. Április 30 ás május 3 között 13 sportágban mérettetnek meg az amatőr és profi sportolók, köztük vízilabdában, evezésben, röplabdában és sárkányhajózásban. A jól ismert sportok mellett igazi különlegességek is vannak, ilyen a szkander, a cheerleading, az e-sport és a sakk.

A négy napos sport ünnep egyik nyitórendezvénye az ergométer kupa volt. Az egyéniben indulóknak 1000 métert kellett teljesíteniük, a 4 fős csapatoknak pedig egy perces váltásokkal kellett minél hosszabb távot megtenniük.

Az eseményen a házigazdák mellett az ország számos más egyeteme is képviseltette magát. A profi és amatőr sportoló egyetemisták mellett számos oktató és dolgozó is tanúbizonyságot tett fittségéről. Köztük a Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtárának és Levéltárának munkatársai, akik 11 fővel képviselték az intézmény és mindenki indult csapatban és egyéniben is.

A MEFOB részletes programja ITT>> megnézhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában