Aktív időskor

2024.03.13. 21:54

Szépkorúak szerdája - Megmozgatták az idős embereket Sopronban + Fotók

A nagy múltú Szépkorúak Sportfesztiválja esemény mintájára idén több helyszínen, így Sopronban is megrendezték a Szépkorúak szerdáját, amely az idősebb korosztályt megcélzó, ingyenes rendezvény.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

A rendezvény célja a nyugdíjas lakosság minél szélesebb körével megismertetni a mozgás egészségre gyakorolt kedvező hatását, a rendszeres mozgás fontosságát, szeretetét, hiszen a nyugdíjasok egészségének megőrzése szempontjából is kiemelkedő jelentőségű a sport.

Az eseményen Farkas Ciprián polgármester köszöntötte a résztvevőket, aki hangsúlyozta, hogy a sport az életre neveli már a legkisebbeket is, de felnőttkorban is mindenkinek lehet olimpiája, világbajnoksága, vagy célszalagja, amit át kell szakítani. Le kell győzni önmagunkat és a sport erről szól. Hozzátette, ha minél később szeretné valaki a szakorvosi rendelőket látogatni, akkor időben el kell kezdeni sportolni. Az egészségünkért minden korban tenni kell és meg kell érte mozdulni.

- Nagyon boldog vagyok, hogy ennyien eljöttek a rendezvényünkre, közel négyszázötven ember érkezett Budapestről, Győrből, Debrecenből, Szombathelyről és természetesen Sopronból - tudtuk meg Kósa Istvántól, a Sopron Városi Szabadidősport elnökétől. - 92 éves a legidősebb résztvevőnk, és az, hogy Budapestről csak azért vonatozott városunkba, hogy részt vegyen az eseményen, boldogsággal tölti el a szívemet. Jó látni, hogy mindenki jól érzi magát és kígyózó sorok állnak minden egyes állomáson.

Az eseményen részt vett dr. Amberger Erzsébet is, aki ezúttal nem szervezőként érkezett. Kérdésünkre elmondta, hogy a '80-as évek óta folyamatosan nő a születéskor várható átlagos élettartam, de ezzel nem tart lépést az egészségben megélt életévek száma. - Tennünk kell azért, hogy az időskor aktív maradhasson, és a fiziológiai öregedést lassíthassuk, aminek egyik módja a rendszeres mozgás. Őszinte örömmel jöttem erre a rendezvényre, hiszen az ország minden pontjáról érkeztek vendégek, és a mozgás mellett régi ismerősökkel is találkozhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában