Ikonikus dalok

2024.01.31. 21:45

Fergeteges hangulat a Made in Hungárián a Flesch-központ színpadán Mosonmagyaróváron

Csavard fel a szőnyeget, Meghalok, hogyha rám nézel, ismert és szeretett dalok, melyek hétvégén újból felcsendülnek a Flesch-központ színpadán.

Mészely Réka

Hatalmas sikerrel vitték színpadra a Made in Hungáriát. Fotó: Kertész Attila

A Flesch-központ kérésére a Theatrum ad Flexum, az Ars Longa Theatrum, Stúdió, Film és a FlexArt Dance tavaly Major Tamás rendezésében, O. Cser Zita koreográfussal vitte színpadra Tasnádi István–Novai Gábor–Fenyő Miklós Made in Hungária című népszerű darabját, eddig még sosem látott formában. A 2001-ben bemutatott színházi elő­adást és a 2009-ben bemutatott film­változatot dolgozták eggyé rekordidő, négy hónap alatt. 

A történet a hatvanas évekbe repít vissza, ahol a „szigorúan ellenőrzött keretek között” az Amerikából visszatért Miklós próbálja álmait valóra váltani. A darabban a szabadság és az elnyomás feszül egymásnak, mindez a Hungária együttes fergeteges dalaival színesítve. A hatvan szereplőt, köztük időseket és fiatalokat felvonultató elő­adást már több mint 5000 néző láthatta. A napokban újból ropják a táncot az ismert dalokra Mosonmagyar­óváron. A társulat ugyanis február 2–4. között 18 órától újból színre viszi a produkciót. Sikerét jelzi, hogy az eddigi elő­adások telt ház előtt ­ zajlottak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában