Hirdetés

2023.08.17. 15:35

Logisztikai álláslehetőségek Budapesten

A logisztika berkein belül a magasan és az alacsonyabban képzett, továbbá a tapasztalt és a pályakezdő munkavállalók is megtalálhatják a számukra ideális lehetőséget.

Logisztikai álláslehetőségek Budapesten

Forrás: BudapestAllas.hu

A budapestieknek az ilyen típusú lehetőségekért érdemes ellátogatniuk a BudapestAllas.hu weboldalára: https://budapestallas.hu/allasok/raktarozas-logisztika. A portál kínálatában időről időre felbukkannak logisztikai pozíciókra vonatkozó hirdetések is. Íme néhány jellemző példa! 

Fuvarszervező 

Fuvarszervező pozíció megjelenésére már több esetben is volt példa a BudapestAllas.hu felületén. Egy nemérégiben megjelent hirdetésben egészen pontosan fuvarszervező adminisztrátort keresnek, amely munkakör olyan feladatokkal jár együtt, mint például a nemzetközi és belföldi árufuvarozás koordinálása, a szállítmányok nyomon követése, a gépkocsivezetők munkájának felügyelete, riportok és kimutatások készítése, továbbá a belföldi és külföldi ügyfelekkel való kapcsolattartás.  

Ezen feladatok ellátásához pedig legalább középfokú végzettségre, minimum 2 év logisztikai munkakörben szerzett tapasztalatra, aktív angol vagy német nyelvtudásra, felhasználói szintű számítógépes ismeretekre, továbbá B kategóriás jogosítványra van szükség. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a logikus gondolkodásmód, a proaktív hozzáállás, a csapatjátékos attitűd, valamint a kiváló kommunikációs-, problémamegoldó- és szervezőképesség bír kiemelt fontossággal. 

Raktáros 

A raktáros pozíció messze a leggyakrabban felbukkanó lehetőség a logisztikai álláskategória alatt. A munkakörrel jellemzően a tipikus raktáros feladatok járnak együtt, beleértve többek között a szállítmányok be- és kirakodását, az áruk szállításhoz történő előkészítését, a kézi és gépi anyagmozgatást, a raktározáshoz kapcsolódó adminisztratív teendők elvégzését, továbbá az általános raktári rend fenntartását.  

Ezen állások betöltésének gyakran alapvető feltétele a középfokú végzettség, illetve a targoncavezetői jogosítvány megléte. Ezzel együtt viszont olyan raktári lehetőségek is elő szoktak fordulni, ahol mindez nem szükséges, és csupán betanított munkaként tekintenek a pozícióra. A pontosság, az önállóság, az igényes munkavégzés képessége, valamint a fizikai terhelhetőség azonban valamennyi esetben nélkülözhetetlen kritérium.  

Áruszállító, gépjárművezető 

Végezetül az áruszállítói és gépjárművezetői munkakörökről sem feledkezhetünk meg, amelyek felbukkanása szintén nem ritka a budapesti állásportál kínálatában. Egy korábbi hirdetésben például alkatrészek kiszállítására kerestek munkavállalókat, amin felül a pozíció olyan tevékenységekkel egészült még ki, mint például az akciós termékek menedzselése, a piaci igények felkutatása, valamint a szállítólevél-, számla- és pénzkezelés.  

Az esélyes pályázáshoz pedig B kategóriás jogosítványra, ügyfélorientált gondolkodásmódra, kereskedelmi szemléletre, továbbá kiváló problémamegoldó- és kommunikációs készségre volt szükség.  (X)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában