Világbajnokok csatlakoztak

2024.05.02. 15:50

Teqball – Új szakosztállyal bővült a Rába ETO Győr SE – galéria

Új szakosztállyal bővült a Rába ETO Győr SE. Mostantól a teqball szerelmesei is csatlakozhatnak az egyesülethez, és világ- és Európa-bajnok csapattársakkal együtt versenyszerűen is űzhetik ezt a sportágat.

Szabó Gábor

Jelenleg 13 játékosa van az új szakosztálynak, a teqball legjobbjai nemcsak itthon nyerték sorra a címeket, összesen 6 világ- és 4 Európa-bajnoki birtokosai az immár győri színekben szereplő sportolók, akik számtalan országos bajnoki címmel rendelkeznek.

Teqball
A teqball hazai elitje a győri klubban játssza az egyre népszerűbb sportot.
Fotó: Nagy Gábor

Kovács János, a Rába ETO SE elnöke a sajtótájékoztatón – melynek stílszerűen a Barátság Sportpark teqballpályája adott otthont – elmondta: a teqball a tizenhat már működő szakosztály mellé csatlakozik. Hozzátette: nagy örömükre nem csak kezdők vannak a sportolók között, hanem a sportág krémje is, azt pedig külön kiemelte, hogy győri tehetség is bontogatja szárnyait az ETO-ban.

A teqball legjobbjai Győrben

Érdekesség, hogy a Bányik Csaba, Kota Gabriella, Ács Krisztina, Katz Balázs és a győri Tóth Benjámin alkotta csapat a Nemzetközi Teqball Szövetség által nyilvántartott 1025 egyesület közül az első helyen áll, azaz jelen pillanatban a Rába ETO Győr SE számít a világ legjobbjának ebben a sportágban, igaz, ezt még a korábbi időszak eredményeivel alapozták meg a sportolók, akik közül a háromszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok Bányik Csaba elmondta: nagyon jó az együttműködés a klubbal, nagy lépés ez számukra, reményekkel telve csatlakoztak, és bízik benne gyümölcsöző lesz mindkét fél számára ez a kapcsolat.

 

A győri Tóth Benjámin, aki az egyik legígéretesebb magyar teqballos – amit junior Európa-bajnoki ezüst- és bronzéremmel bizonyított már, illetve idehaza egyedüliként háromszoros junior bajnoknak vallja magát – elmondta: szeretné méltóképpen képviselni a klubot, és bízik abban is, hogy minél többen kedvet kapnak a teqballhoz, hiszen szerinte könnyen tanulható, különösen azoknak, akiknek van közük a labdához. Mindenképpen kipróbálásra érdemesnek tartja a sportágat.

Elhangzott még az eseményen, hogy bár nem volt itt, de a kétszeres világbajnok Janicsek Zsanett is a Rába ETO Győr SE-t erősíti.

Versenyen két hét múlva, a miskolci országos bajnokság második fordulójában bizonyíthatnak az ETO-sok, ez egyben világbajnoki kvalifikációs verseny is lesz egyben. Emellett május 6-án a Magyar Sport Napja alkalmából is kipróbálható a sportág a Barátság Sportparkban. Ezen a többi szakosztállyal is ismerkedhetnek az érdeklődők, különböző helyeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában