Férfi kosárlabda

2024.05.07. 20:16

NB I – Hetedik helyen végzett a Sopron KC

Hazai pályán is legyőzte a DEAC-ot a Sopron KC, mely ezzel megszerezte a férfi kosárlabda NB I 7. helyét.

Kisalföld.hu

A soproniak másodszor is ellenfelük fölé nőttek.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Sopron KC–DEAC 89–87 (24–14, 25–21, 16–22, 24–30)

Sopron, férfi NB I, a 7. helyért, 2. mérkőzés, 1000  néző. V.: Nagy V., Farkas, Földesi.

SKC: Nichols 18/3, MESZLÉNYI 2, Griffin 14/9, GILL 16, Molnár M. 6 Cs.: Sitku 5/3, SIDIBE 17, FAZEKAS 8/6, Csendes 3. Edző: Gasper Potocnik.

DEAC: Edwin, Neuwirth, Drenovac 13, WILLIAMSON 14/3, Buljevic 3. Cs.: MÓCSÁN 25/15, Czermann 8, TADICS 20/9, Garamvölgyi 4, Várszegi. Edző: Andeljko Mandics.

A párharc végeredménye: 2–0 az SKC javára.

Az első percek Drenovac és Gill pontpárbaját hozták. Griffin vezetésével a szakasz derekán  ellépett az SKC. Hazai hullámvölgy után Sidibe és a triplát szerző Fazekas révén növelték előnyüket a vendéglátók, Sitku hármasával a negyed végén 10 pontra nőtt a különbség.

A második etap nagy dobópárbajjal indult, tartotta 10 pont körüli előnyét az SKC, amely a félidő hajrájában egy 11-2-vel 17 ponttal elhúzott. A félidő Mócsán triplájával és 14 pontos hazai vezetéssel zárult. 

A harmadik negyed derekán Wiliamson 2+1-es akciója és Mócsán triplája után 6 pontra csökkent az ekkor sokat hibázó SKC előnye. A holtponton Nichols és Griffin egy-egy triplával próbálta átlendíteni az SKC-t, de a DEAC-nak mindenre volt válasza. 

A negyedik negyed 8 pontos hazai vezetésről indult. Állandósult az 5 és 10 pont körüli hazai vezetés. Ez három perccel a vége előtt 11-re nőtt, ám az utolsó pillanatig küzdő DEAC 16 másodperccel a vége előtt ledolgozta hátrányát a csökkenő koncentrációval játszó SKC ellen, de végül Nichols 2+1-es játéka és Gill zsákolása a hazaiak javára döntött.

Gasper Potocnik: – Gratulálok a csapatnak ezért a párharcért a Debrecen ellen. Végre elértük, hogy meg tudjuk nyerni ezeket a meccseket egy hosszú időszak után, ami nagyon kemény volt számunkra. Ahogy az egész szezonban, sokszor voltunk fent és lent, de mindenki a klubnál a legjobbját akarja nyújtani. Végül elértük a kitűzött célunkat, és ezzel elégedettek lehetünk. Természetesen voltak kevésbé pozitív dolgok is, amelyeket a közeljövőben ki kell elemeznünk, és tanulnunk kell belőlük, valamint ki kell javítanunk. Szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak, a stábnak, és a menedzsmentnek, de legfőképp a szurkolóknak a bizalomért, és mert az egész szezon során végig mögöttünk voltak, és alig várom, hogy a következő szezon kezdetén újra találkozzam velük a csarnokban. Mindenkinek kellemes nyarat kívánok, nemsokára találkozunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában