Női kosárlabda

2024.05.07. 11:02

NB I – Csak győzelemmel tartja életben aranyesélyét a SERCO UNI Győr

Két meccs után 2–0-ás hátrányban van a DVTK-val szemben a SERCO UNI Győr a női NB I nagydöntőjében. A párharc harmadik felvonását kedden 18 órától rendezik a miskolci DVTK Arénában.

Kisalföld.hu

Dubei Debóráékra újabb nehéz feladat vár.

Fotó: Dr. Németh-Csigai Krisztina

Mivel az aranyéremhez három győzelem kell, így csak akkor marad esélyük erre a zöld-fehéreknek, ha győznek a diósgyőriek katlanában. Az első két mérkőzés alapján ehhez bravúrt kell végrehajtaniuk a győrieknek, mert bár az első felvonáson meg tudták szorongatni a DVTK-t – idegenben 75–62-re kaptak ki –, hazai környezetben igazából nem volt esélyük, a miskolciak átgázoltak rajtuk, 97–62-re nyertek.

Ezen az összecsapáson mindössze egy negyeden keresztül tudta a lépést tartani a riválissal a SERCO UNI Győr, igaz, addigra már 20 pontos előnyt kiépítettek Lelikék. Az első találkozón nem lépett pályára Kristine Anigwe, mert a térdét fájlalta, a második mérkőzésen viszont ott volt a keretben, de így sem tudta igazán a palánk alatt felvenni a versenyt a DVTK játékosaival a győri csapat, hiszen míg ők összesen 22 lepattanót szedtek össze, az ellenfél 42-t. Dobószázalékban is jócskán alulmaradtak Dubeiék (36–52).

Vagyis nagyjából adott, mely területeken kell jócskán feljavulniuk Cziczás László tanítványainak, ami nem is reménytelen, mert az első meccsen lepattanózásban sokkal kisebb lett a különbség (37–28 a DVTK javára), emellett 37 százalékkal dobtak a győriek, 46-tal az ellenfél, vagyis itt sem lett akkora a differencia.

Az összesített egymás elleni örökmérlegben a diósgyőriek javítottak, immár 52 bajnoki mérkőzés van a két csapat háta mögött, ebből 28-at nyert a Diósgyőr, 24-et mi. A Magyar Kupával összesítésben 33–26 a rivális javára.

A győriek vezetőedzője, Cziczás László így várja a harmadik találkozót: – Nehéz meccs lesz, és nyilván mindenki ünnepelni készül Miskolcon. Mi megpróbáljuk elrontani az ünnepet, semmiképpen sem szeretnénk az áldozati bárány bőrébe bújni. Ettől függetlenül mindenki, aki követi a csapatunkat, és tudja, min mentünk keresztül a szezon során, láthatja, hősies küzdelem, amit a lányok csinálnak. Amellett, hogy megérdemelten győzött a Miskolc az első két összecsapáson, azt gondolom, a mi lányaink is megérdemlik a kalaplengetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában