Női kosárlabda

2024.05.08. 09:22

NB I – Bronzéremmel búcsúztatná a Sopron Basket a csapatkapitányt, Fegyverneky Zsófiát – videó

Két meccs után 1–1-re áll, így szerdán 18 órakor jön a mindent eldöntő csata a címvédő Sopron Basket és a Szekszárd között a bajnoki bronzéremért folytatott versenyfutásban.

Kisalföld.hu

Sitku Zsuzsanna (lilában) szerint a védekezés lehet a mindent eldöntő bronzmeccsen a siker kulcsa.

Fotó: hunbasket.hu

A párharc első két felvonása teljesen különböző képet mutatott. Az elsőn a szekszárdiak (82–67), a másodikon a soproniak domináltak (78–43).

Gyakorlatilag egyik találkozón sem volt kérdéses, ki ünnepelhet győzelmet a lefújáskor. A szerdai után már nem lesz lehetősége javításra egyik félnek sem, így biztos, hogy az utolsó energiatartalékokat is mozgósítani fogják a csapatok.

A soproniak remélhetőleg tovább tudnak építkezni a szombati játékukból, és akkor idegen környezetben is megszerezhetik a bronzérmet. Idén a Magyar Kupa-sorozatban ez már sikerült: a negyeddöntőt Szekszárdon nyerte meg a későbbi győztes Sopron Basket, melyben Fegyverneky Zsófia utolsó tétmeccsét játssza profiként.

Érdekesség, hogy hazai oldalon Djokic Zeljko utoljára ül majd a hazai kispadon.

Sitku Zsuzsanna, a soproniak fiatal játékosa így nyilatkozott a várakozásairól: – Érdekesen alakult az első két meccs, úgy vélem, nincs akkora különbség a két csapat között, mint amekkora kialakult a két alkalommal fordított előjellel. Ilyenkor nehéz már a másikat meglepni, szerintem a védekezésen múlik majd a végeredmény. Szekszárdon nem egyszerű játszani, biztosan most is fergeteges hangulat lesz, és nagyon örülünk, hogy még egy meccsünk lesz Fegyverneky Zsófival, miatta is szeretnénk nyerni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában