Megyei foci

2024.05.03. 08:57

Csúcsrangadó - Aranyéremről dönthet a bajnoki futballmérkőzés Koroncón

Vasárnap rendezik a vármegyei I. osztály csúcsrangadóját, a második, s egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Mezőörs az éllovas Koroncó otthonában lép pályára.

Bajnoki döntőnek beillő mérkőzést rendeznek hétvégén a vármegyei I. osztályban, ugyanis az éllovas Koroncó a második Mezőörsöt fogadja vasárnap 17 órától. A csúcsrangadó győztese hatalmas lépést tehet a bajnoki cím felé. A két csapat őszi bajnokiján tavaly októberben a Koroncó Mezőörsön 2–1-re győzött. (Ez volt a szezonban az egyetlen veresége a Mezőörsnek.) A meccsen Vörös-Torma Martin találatával szerzett vezetést a szünet előtti percekben a vendégcsapat, majd Csete Zoltán révén az 54. percben növelte előnyét a Koroncó. Bár egy perc múlva az ex-koroncói Venczel Zoltán szépített, több találat a lefújásig már nem esett. 

Csúcsrangadó
Csúcsrangadó - A két csapat tavalyi mezőörsi összecsapásán koroncói siker született. Fotó: Fotó: Facebook/Mezőörs KSE

A csúcsrangadó előtt megszólaltak az edzők

Az élen azonban a Mezőörs telelhetett, hiszen míg Bohner Roland legénysége az említett egy vereség és egy lipóti döntetlen mellett minden mérkőzését megnyerte, a Makkos Tamás irányította Koroncó háromszor vereséget szenvedett. 

Tavasszal folytatódott a versenyfutás és a mezőörsiek botlását (a Bácsa márciusban mindhárom pontot elhozta Mezőörsről), illetve szünnapját kihasználva, a 20. fordulót követően a Koroncó az élre állt. Előnye 2 pont a jelenleg egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Mezőörssel szemben, amely azonban egy koroncói győzelemmel ismét lépéselőnybe kerülhet. 

„Nagyon várjuk a mérkőzést. Izgatottan és önbizalommal telve készülünk. A játékosaink tisztában vannak a tét nagyságával, ennek ellenére a cél ugyanaz, mint eddig volt: élvezzék a játékot, örömet jelentsen, hogy a pályán lehetnek egy ilyen rangadón. Emellett küzdelemben sem lesz hiány, sok múlik majd a pillanatnyi formán, nüanszok dönthetnek, természetesen abban bízunk, hogy a mi javunkra” – emelte ki a vasárnapi találkozó kapcsán Makkos Tamás, a Koroncó edzője. 

Makkos Tamás így örült csapata sikerének.

Érdekesség, hogy mindkét csapat „csak” az elődöntőig jutott a vármegyei Keglovich-kupában, a Koroncót a Vitnyéd, a Mezőörsöt pedig az Abda búcsúztatta a sorozatban. 

A Mezőörs mindeközben a Magyar Kupa országos kiírásában is menetelt, az NB III-as Nagykanizsát, majd a Kaposvárt is kiejtette, majd csupán 11-esekkel maradt alul a nagy múltú Vasassal szemben. A csapat nemrég emlékezetes döntőt játszott az Unione FC-vel az Amatőr Kupában, amit szintén csak tizenegyesekkel veszített el. 

„Sajnálom, hogy nem sikerült megnyernünk az Amatőr Kupát, hiszen a rendes játék- időn belül és még a hosszabbításban is eldönthettük volna a mérkőzést. Ezzel együtt hatalmas siker, hogy eddig is eljuthatott az egyesületünk, s ennek a pozitív hatását igyekszünk a továbbiakban kihasználni. Most már csak a bajnokságra kell koncentrálnunk, s nyilván a hétvégi mérkőzés meghatározó lehet a bajnokság végkimenetelét illetően. Két jó és jó formában lévő együttes találkozik, de mi úgy utazunk Koroncóra, hogy meg akarjuk nyerni ezt a fontos csatát” – szögezte le Bohner Roland, a mezőörsi együttes edzője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában