Női kézilabda

2024.05.04. 07:15

Bajnokok Ligája-negyeddöntő – Hétgólos előnyből várja a visszavágót a Győri Audi ETO KC – videó

Hétgólos előnyről várhatja a női Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóját az Audi-ETO, mely ma 18 órakor a címvédő norvég Viperst fogadja az Audi-arénában.

Kisalföld.hu

Hét gól ide vagy oda, Brattseték (fehérben) nem számítanak könnyű visszavágóra.

Bár Norvégiában magabiztos játékkal nyertek 30–23-ra a Bajnokok Ligája legutóbbi három kiírását megnyerő csapat ellen a zöld-fehérek, a második meccsen sem vár könnyű feladat rájuk. Ezen a véleményen van Per Johansson vezetőedző is, aki koncentrált játékot vár a lányoktól.

„Félúton járunk a negyeddöntős párharcban, de a norvégiai hétgólos sikernek nagyon örültem. Ettől függetlenül a visszavágón kemény feladat vár ránk, a Vipers veszélyes ellenfél, amely szintén képes a bravúrokra. Úgy kell játszanunk, mint az első találkozón, és esélyt sem hagyni nekik a felzárkózásra” – mondta a svéd szakember.

A negyeddöntő első felvonása volt egyébként a két együttes tizedik összecsapása, amelyen két és fél év elteltével sikerült legyőzniük a győrieknek a norvégokat. Ezt megelőzően 2021. szeptember 11-én Győrben, egy idénynyitón nyert ellenük az Audi-ETO (35–29). Ami az örökmérleget illeti, a mostani sikerrel 7–3-ra módosult az állás a győriek javára, ezeken a találkozókon 328 gólt lőtt az ETO, míg a Vipers 282 találatnál jár.

„Nem hinném, hogy könnyű lesz a visszavágó. Lehet, hogy kívülről annak tűnt az első meccs, ám a pályán igencsak nehéz meccs volt, de szerintem jó munkát végeztünk. Mindazonáltal a legnehezebb mindezt megismételni. Úgyhogy nagyon remélem, képesek leszünk rá, de szerintem nehéz dolgunk lesz. Valószínűleg a rivális ég a bosszúvágytól, kész arra, hogy felvegye velünk a harcot. Visszarendeződésben nagyon jónak kell maradnunk a folytatásban is, mert rendkívül gyors csapat, és a lerohanásokkal van esélye legyőzni bennünket” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Kari Brattset Dale.

Mint ismeretes, a félidőben a győri klub ünnepélyes keretek között visszavonultatja korábbi játékosa, a brazil Eduarda Amorim 18-as számú mezét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában