Pénz és sport

2024.04.30. 18:21

Sporttámogatás – Így osztotta el a győri sportklubok között a 170 millió forintot a város

A keddi közgyűlésen döntöttek a képviselők a pályázati úton támogatott sportszervezetek (kiemelt és nem kiemelt sportágak) támogatására szolgáló pályázati keretösszeg megemeléséről és felosztásáról. A sporttámogatás kiegészül létesítményhasználattal és szponzorációval is.

Kisalföld.hu

Az a pályázatok benyújtási határideje után derült ki, hogy több mint 481 milliós igény érkezett be a kluboktól, egyesületektől, ezért Dézsi Csaba András polgármester javaslatára a korábban elfogadott sporttámogatás 100 milliós keretét 170 millióra megemelték a keddi közgyűlésen.

Sporttámogatás
A Győri Audi ETO KC-nak szponzorációs sporttámogatás jut a várostól: 120 millió forintot kap a klubot működtető kft.

 

Az már korábban eldőlt, hogy létesítményhasználatra a Győri Atlétikai Club 50, az UNI Győri Úszó SE 32, a SZESE férfi kézilabdacsapata 30 millió forint támogatásban részesül. Ehhez kapcsolódóan egy külön javaslatot is elfogadott a közgyűlés: a GYVSE-nek és a Rába ETO SE Győrnek is megítéltek 20 millió forintot a létesítmények használatához.

Szponzorációs támogatásként az Audi-ETO női kézilabdacsapata 120, az ETO FC Győr női labdarúgócsapata 24, az UNI Győri Úszó SE 20, a Győri Vízisport SE 14, a SERCO UNI Győr női kosárcsapata 12 millió forintot kap.

A „Kiemelt Vidéki Sportegyesületek Támogatása” programban a GYAC 185, a Győri VSE 105, az UNI Győri Úszó SE 45 millió forinthoz jut a központi forrásból.

A sporttámogatás felosztása

Ami a pályázati keretösszeg felosztását illeti, a legtöbb pénzt a GYVSE kapta, 20 millió forintot a kajak-kenura, 3 milliót a vízilabdára és 1 milliót a szinkronúszásra, emellett pedig egy 4 milliós támogatás is jut az ob I-et működtető kft. részére.

A GYAC a 10, a Rába ETO a 13 szakosztályára 20–20 millió forintot tervezhet be a költségvetésébe, és ugyanennyit kapnak a Gyirmót FC Győr labdarúgói is.

Az élvonalba frissen feljutott Győri ETO-UNI FKC férfi kéziseinek 19,3 millió forintot szavaztak meg a képviselők.

A SZESE férfi kézilabdacsapatának 8, cselgáncsosainak 2,2, a kosárlabdacsapatának 1,5 millió, a triatlonistáknak 100 ezer forintot ítéltek oda a döntéshozók.

Ötmillió forint jár a döntés értelmében a DAC és a Győrszentiván labdarúgóinak, a Győri ETO HC jégkorong-, műkorcsolya és curling-szakosztályának.

Négymillió forint városi támogatást költhetnek el az ESK Ménfőcsanak labdarúgói és tekézői, valamint a Győri Lövészklub sportlövői és az UNI Győri Úszó SE úszói.

A „milliomosok klubjának” tagjai még a Győri Kosárlabda Club (3 millió), a Győri Futsal Utánpótlás Egyesület (2 millió), Nicsi Judo Klub (1 millió), a Szabadidő és Vívóegyesület (1 millió), a Győri Elektromos asztalitenisz, tenisz és sakk szakosztálya (1 millió), a Győr Sharks amerikaifutball-csapata (1 millió) és a Free Fighter karateklub (1 millió).

Rajtuk kívül még 24 egyesület 100 és 600 ezer forint közötti összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában