Férfi kosárlabda

2024.04.21. 12:35

NB I/B – Tartalékosan nagyot harcolt, de kikapott a SMAFC

Öt ponttal kapott ki a férfi kosárlabda NB I/B elődöntőjének első mérkőzésén a SMAFC.

Kisalföld.hu

A kék mezes soproniak "elfogytak" a végére.

Fotó: hunbasket.hu

Tiszaújváros–SMAFC 1860 Soproni Egyetem 67–62 (13–23, 22–11, 17–13, 15–15)

Tiszaújváros, férfi NB I/B, Zöld csoport, elődöntő, 1. mérkőzés. V.: Lengyel, Balogh, Földi.

SMAFC: TÓTH D. 13/6, Soós 5/3, Bőhm, BAKK 13/9, SCHÖLL 24. Cs.: Kovács B. 6, Hipságh, Réti 1. Edző: Farkas Dávid.

A párharc állása: 1–0 a Tiszaújváros javára.

 

A nyitó negyed derekáig fej fej mellett haladt a két fél, majd a szakasz második felében egy 12–2-t "repesztve" 10 pontos előnyt szerzett a tartalékos SMAFC. A 2. etap elején 13-mal vezetett a soproni együttes, majd "megállt" támadásban, a hazaiak pedig a negyed közepén egy 16–0-lal fordítottak, és minimális előnnyel fordultak a második félidőre. Ennek elején fordított a SMAFC, majd a harmadik negyed derekán egy 14–2-vel 10 pontos előnyre tett szert a Tiszaújváros. A szakasz végén a vendégek megfelezték hátrányukat, sőt, a záró etap elején még 1 pontra feljöttek. Ez azonban sokat kivett a szűk rotációval játszó SMAFC játékosaiból, egy 9–0-lal újra ellépett 10 ponttal a borsodi gárda. Bár a soproniak az utolsó pillanatig küzdöttek, a végjátékot szorossá tudták tenni, de fordítani nem volt esélyük.

Farkas Dávid: – Az, hogy miért szombaton kezdődött ez az elődöntő, arról nem szeretnék nyilatkozni, a megfelelő emberek már megtették ezt a megfelelő helyen. Emberfelettit küzdöttünk, pedig nem most kellett volna itt lennünk. Péntek délután nyolc embert tudtunk összeszedni, munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt, ez sajnos nem méltó egy ilyen párharchoz, melyről nem játékosaim tehetnek...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában