Férfi kosárlabda

2024.04.25. 09:32

NB I – Az ötödik helyért küzd a Sopron KC, ehhez először a Pécset kell verni – videó

Csütörtökön 19 órakor Pécsett kezdi meg a Sopron KC az egyik fél két győzelméig tartó párharcát az 5–8. helyért. A második találkozó időpontja május 1., 18 óra, ezt Sopronban játsszák. Az esetleges harmadik találkozót május 4-én, 19 órakor vívják Pécsen.

Kisalföld.hu

Gasper Potocnik, az SKC szlovén vezetőedzője  elmondta: a csapatnál, a klubnál – még ha reálisan jobb is volt és megérdemelten jutott a négy közé az Alba – mindenkiben volt némi csalódottság a negyeddöntő párharc után.

„A sportoló azonban attól sportoló, hogy minden kihívásban megtalálja a motivációt – tette hozzá a szakvezető. – Próbáltuk ezt a lélektanilag nem könnyű szituációt a legjobban kezelni, és a lehető legalaposabban felkészülni ellenfelünkből. A Pécs saját pályáján kifejezetten erős, rendkívül kemény, agresszív a védekezése, nem ritkán egész pályán letámadva. Van távolról veszélyes magas játékosa, és lepattanózásban is nagyon jók. Próbáltunk erre mind felkészülni, és ebben a párharcban is méltóképpen szeretnénk képviselni a klubot, és a lehető legjobb eredményt elérni.

Mathis távozásáról elmondta: „Most, hogy ez a változás történt a keretben nyilván több játékosnak is lehetősége lesz a bizonyításra, fontos lenne, hogy minél többen megragadják az esélyt.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában