Előnyben várhatják a visszavágót

2024.04.27. 16:01

Női kézilabda BL - Vipers-Audi-ETO 23-30

A legutóbbi három összecsapáson – ebből az egyik a BL-döntő volt – a Vipers volt a jobb. Az ETO most azonban magabiztos győzelmet aratott a negyeddöntő első meccsén, így előnyből várhatják zöld-fehérek a jövő szombati győri meccset.

Kisalföld.hu

Vipers Kristiansand - Győri Audi ETO 23-30 (9-15)

Kristiansand, női BL-negyeddöntő, 1. mérkőzés, 2000 néző. V.: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).

Vipers: Lunde – Knedliková 3/2, Vjahirjeva 4, Abbingh 3/2, TCHAPCHET 5, Waade 1, N. Andersen 3. Cs.: Börjesson (kapus), Roberts 2, Sercien-Ugolin, Arcos 2, Tomac, Schulze. Edző: Hlavaty Tamás.

Audi-ETO: SOLBERG – Győri-Lukács 2, GROS 6/3, Oftedal 3, BRATTSET DALE 4, KRISTIANSEN 4, Fodor 1. Cs.: Toft (kapus), Haugsted, Blohm 1, Szöllősi-Schatzl 3, De Paula, Rju 3, Nze Minko 3. Edző: Per Johansson.

Hétméteresek: 6/4, ill. 3/3. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Piros lap: Brattset Dale (53.).

 

Nyilatkozatok

 

Per Johansson: – Minden mérkőzésünket szeretnénk így kezdeni, ahogy tettük azt az első félidőben. Rendkívül kemény védekezéssel rukkoltunk ki, Silje Solberg végig támogatott bennünket a kapuból, és a támadásaink is ültek, úgyhogy elégedett vagyok az első játékrésszel. Tisztában voltunk vele, hogy a folytatásban a Vipers közelít majd, és előveszi a kvalitásait. Három-négy gólra is felzárkózott az ellenfél, de az utolsó hat-hét perc eredménye az a hétgólos előny, amire szert tettünk. Természetesen boldog vagyok, de még van dolgunk. Hazai pályán hasonlóan szeretnénk teljesíteni.

Veronica Kristiansen: – Öröm volt itt játszani, nagyszerű volt a hangulat. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült megnyernünk ezt a mérkőzést. Jól felkészültünk az ellenfélből, és azt éreztem, hogy rendkívül kemény volt a védelmünk, amit jól használtunk ki. A Vipers nagyszerű csapat, úgyhogy örülök, hogy végig ilyen fókuszáltak maradtunk a játék minden elemében.

Hlavaty Tamás: – Gratulálok a győrieknek, mert jobban teljesítettek. A visszavágón szeretnénk kétszer harminc percig a lehető legjobb játékunkat nyújtani, azonban erről a találkozóról nehéz mit mondanom, mert nem tudom megcáfolni Per Johansson szavait. A támadásaink nem működtek, és amikor helyzeteink adódtak, sokat hibáztunk. Az ellenfelünk kapusa nagyszerűen védett, de hiába rendeztük idővel a védelmünket, az ebből vezetett kontrákkal sem tudtunk élni.

Paula Arcos Poveda: – Amikor a hajrában négy gólra jöttünk, úgy gondoltam, megfordíthatjuk a meccset. Mentünk előre, többet tettünk bele az utolsó hét percbe, de nem jött össze. A visszavágón igyekszünk a legjobbunkat nyújtani.

PERCRŐL PERCRE    

60. perc: Knedlikova lövése befér a rövid kapufa mellett a hálóba. 23-29. Huszonhat másodperccel a vége előtt Per Johansson időt kér. Sorra végzi el a szabaddobásokat az ETO. Aztán öt másodperc még marad, amit góllal fejez be az ETO: Kristiansen kapja a labdát, és test mellett lövi azt a kapuba. 23-30. Solberget választották a meccs legjobbjának. Köszönjük a figyelmüket!

59. perc: Schulze beállóból próbálkozik, Solberg véd nagyot. Szöllősi-Schatzl szállít egy újabb gólt a bal szélről. 22-29. Hét a hat ellen a Vipers.

58. perc: Blohm köszön be Lundének egy bal felsőbe lőtt góllal. 22-28. Az utolsó hazai időkérés jön.

57. perc: Tchaptchet is pihen a büntetőpadon két percet: Ryut lökte el két kézzel. 

56. perc: Újra teljes létszámban mindkét csapat. Labdát szerez az ETO. 

55. perc: Naes Andersen dobja a labdát Solberg feje mellett a kapuba. 22-26. Ryu nagy gólt dob a bal felsőbe. 22-27.

54. perc: De Paula remek védekezéssel javítja az előbbi hibáját: labdát szerez. Nagyon kell megint a győri gól. Ryut vágja orrba Roberts: a hétméteres biztos. Videóznak a játékvezetők. Végül adnak két percet a vétkesnek. Gros ezúttal sem hibázza el a büntetőt. 21-26.

53. perc: Brattset Dale összeszedi a harmadik kiállítását is, így felmutatják neki a piros lapot. Nze Minko labdát szerez Tchaptchet mellett. De Paula adja el a labdát.

52. perc: Győri-Lukács újabb lövését védi Lunde. 

51. perc: Ryu passza nem jó, de jól zár vissza az ETO. Vjahirjeva keresztmozgása után gólt dob. 21-25.

50. perc: Remek a győri védekezés, passzívig támad a Vipers. Tchaptchet harcol ki büntetőt. Megint Knedlikova jön, Solberg lábbal véd. Per Johansson időt kér.

49. perc: Roberts lerohanásból eredményes. 20-24. Brattset Dale válaszol, Nze Minkótól kapja a gólpasszt. 20-25.

48. perc: Kellene a gól. Jön is a gól, nem is akármilyen: Ryu adja fel kínaira Nze Minkónak. 19-24. Naes Andersen lövését védi Solberg.

47. perc: De Paula futtából kapu fölé lő. Roberts az első gólját dobja. 19-23

46. perc: Haugsted megint kap a kétperces kiállítást. Knedlikova a felső lécről lövi a kapuba a hétméterest. 18-23

45. perc: Győri-Lukács éles szögből Lundét találja el. 

44. perc: Gros góljával hét gól az ETO előnye. 16-23. Hlavaty Tamás, a Vipers vezetőedzője kér időt. Tchaptchet íveli a labdát Solberg fölött a hálóba. 17-23.

43. perc: Oftedal betalál. 16-22. Schulze lövése nem jó .

42. perc: Brattset Dale jut labdához, ennek megint gól a vége. 15-21. Haugsted kap most két percet, a Vipers pedig hétméterest dobhat. Knedlikova lövésébe beleér Solberg, de nem tud védeni. 16-21.

41. perc: Vjahirjeva eredményes. 15-20

40. perc: Kristiansen harcol ki hétméterest. Gros lövi ezt is, belövi ezt is. 14-20.

39. perc: Ryu veszi észre remekül a széles üresen álló Szöllősi-Schatzlt, akinek már nincs nehéz dolga. 13-19. Arcos a jobb alsóba lő. 14-19.

38. perc: Ryu ezúttal sem tud gólt dobni Lundénak. Gyors játék a hazaiaknál, Arcos a gólszerző. 13-18.

37. perc: Passzívban már a Vipers, amikor Ryu labdát szerez. Kristiansen zárja góllal az akciót a túloldalon. 11-18. Vjahirjeva eredményes, másodszor a meccsen. 12-18.

36. perc: Kristiansen lövi a második félidő második győri gólját. 11-17.

35. perc: Lunde védi Kristiansen lövését, az üres győri kapuba Waade dobja be a labdát. 11-16

34. perc: Tchaptchet lábát éri a labda, aztán Haugsted nem meri felvenni. A beálló nem tétovázik, bedobja. 10-16

33. perc: Lunde védi Ryu lövését. Brattset Dale másodjára is kiáll két percre. 

32. perc: Ryu viszont betalál. 9-16. Vjahirjeva megint nem talál kaput. 

31. perc: Vjahirjeva lövése pontatlan.  

30. perc: De Paula megint csak Lundét találja el. Belemenés Sercien-Ugolinnél. Kristiansen lövése a dudaszó előtt elmegy a kapu mellett. Hatgólos győri előny a szünetben. Ez eddig nagyon jól néz ki!

29. perc: De Paula lövését védi Lunde. Kristiansen és Haugsted zárása szabálytalan: hétméterest dobhat megint Abbingh. Kapu fölé hajítja a labdát. 

28. perc: Roberts a kapufát találja el. 

27. perc: Szöllősi-Schatzl sem marad ma már gól nélkül. 9-15

26. perc: Arcos óriási helyzetben a kimozduló Solbergbe lövi a labdát. Passzívig támad az ETO. Ryu kiejti a labdát. Naes Andersen szépít. 9-14.

25. perc: Blohm most a beálló. Ryu kap remek labdát de Paulától. 8-14.

24. perc: Ryu labdát veszít, Naes Andersen ziccert értékesít. 7-12. Győri időkérés. Győri-Lukács lövése befér a kapufa mellett a hálóba. 7-13. Brattset Dale védekezése kiállítást és hétméterest ér. Toft nem tudja védeni Abbingh büntetőjét. 8-13.

23. perc: Tchaptchet töri meg a hazaiak gólcsendjét, ő már három gólnál jár. 6-12

22. perc:  Nem jut el a bejátszás Tchaptchetig. Nze Minko pattintja a labdát a kapuba. 5-12.

21. perc: Szöllősi-Schatz és de Paula is a pályán. Utóbbi harcol ki büntetőt. Gros lövését nem tudja védeni Borjesson. 5-11.

20. perc: Nze Minko passza után Brattset Dale eredményes. 5-10. Újabb győri labdaszerzés.

19. perc: Gros sem talál kaput. Viszont továbbra is pontatlan a hazai csapat a győri kapu előtt. 

18. perc: Tomac nem talál kaput. Brattset Dale lövését a kivetődő Lunde védi. 

17. perc: Brattset Dale lövése ezúttal nem elég pontos. 

16. perc: Brattset Dale kap remek bejátszást. 5-8. Nze Minko labdát szerez, aztán megkapja az indítást is. Abbingh hiába rángatja a ziccerben lévő győri játékost, így is gól a vége. 5-9. És két perc Abbinghnek. 

15. perc: Vjahirjeva lő gólt Ryu mellől. 5-7.

14. perc: Gros lövését hárítja Lunde. Belemenés Tomacnál. Oftedal szerez gyors gólt. 4-7.

13. perc: Ryu védekezésik most. Tchaptchet lő a léc alá. 4-6. Nze Minko a pályán jobbátlövőben.

12. perc: Abbingh lövését blokkolja a győri fal. Belemenés a túloldalon Kristiansennél.

11. perc: A rendezetlen hazai védekezést Győri-Lukács bünteti góllal. 3-5. Solberg védi Vjahirjeva lövését. Fodor eredményes. 3-6. Jön is a hazai időkérés.

10. perc: Fodor lövése sem ér gólt. Remek győri védekezés.

9. perc: Abbingh eltalálja a hálót, de oldalról. Valamiért beírják gólnak, de aztán helyreáll a rend.

8. perc: Kristiansen hibája után támadhat a Vipers. Solberg védi Vjahirjeva lövését. Az indítás viszont nem jó Fodornak.

7. perc: Egyenlít a Vipers, Tchaptchet. 3-3. Oftedal válaszol. 3-4.

6. perc: Solberg védi a balszélső próbálkozását, de a labda marad a hazaiaknál. 

5. perc: Gros góljával megint vezet az ETO. 2-3

4. perc: Kristiansen lerohanásból. 1-2. Hétméterest dobhat a Vipers, Abbing értékesíti. 2-2.

3. perc: Nincs gól egyik oldalon sem.

2. perc: Abbinghé az első gól. 1-0. Gros egyenlít. 1-1

1. perc: Fehérben az ETO, pink mezben a Vipers. Az ETO kezdője: Brattset Dale, Győri-Lukács, Gros, Oftedal, Kristiansen, Fodor. Solberg a kapuban. Az ETO kezdi a meccset, de nem jó a bejátszás. Oftedal helyett Haugsted védekezik.
 

kézilabda audi eto vipers
Kézilabda - A Final Four-ba jutás a cél

Előzetes - Női kézilabda - Szombaton 18 órakor az Audi-ETO a címvédő norvég Vipers otthonában kezdi meg a negyeddöntős párharcot a női BL-ben.

A nagy meccsek hajtanak, ahol minden vagy semmi a tét. A csapatban mindenki tisztában van ennek a mérkőzésnek a súlyával és a jelentőségével, olyan játékosokkal dolgozom, akiknél minden a győzelemről szól. A címvédővel állunk szemben, és tudjuk jól, hogy a lehető legjobb teljesítményre lesz szükségünk a győzelemhez

– nyilatkozta Per Johansson, a győriek vezetőedzője.

A mostani lesz a két együttes tizedik összecsapása, az első hat alkalommal az ETO örülhetett a győzelemnek, míg a legutóbbi három összecsapáson – ebből az egyik a Bajnokok Ligája döntő volt – a Vipers volt a jobb.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában