Gyors jobbulást!

2024.04.18. 20:33

Férfi kézilabda - Hosszabb kihagyás vár a győri irányítóra

Múlt hét szombaton játszotta az idényben utolsó mérkőzését a Győri ETO-UNI FKC irányítója, Mátés István, aki egy korábban már kitűzött műtéten esett át Budapesten. A beavatkozás sikeres volt, a játékos heteken belül elkezdheti a rehabilitációt, ami körülbelül 2–3 hónapot vesz majd igénybe.

Kisalföld.hu

Hosszabb ideje húzódó gyulladás miatt kellett megműteni Mátés Istvánt, aki a szezon eddigi részét fájdalommal küzdve játszotta le.

Mátés István már otthonában gyógyul.

„Körülbelül egy éve kezdődött a térdemben a patella-íngyulladás. A tavalyi szezon utáni pihentetés és kezelések sokat nem segítettek a probléma megszűnésében, így az idei szezon edzéseit és mérkőzéseit fájdalomcsillapítók mellett enyhe fájdalommal teljesítettem. Konzultálva dr. Tátrai Miklós ortopéd-szakorvossal, egyértelművé vált számomra, hogy a probléma végleges megoldásához műtétre lesz szükség.

A klubvezetéssel és a szakmai stábbal történt egyeztetés után ez nemrégiben megtörtént. A beavatkozás félig artroszkópos, félig nyitott térdműtét volt, ahol kitisztították a gyulladt részeket. A rehabilitációs idő várhatóan két-három hónapot vesz majd igénybe.

A műtét szerencsére jól sikerült, már itthon lábadozok. Jövő héten kiszedik a varratokat, és ha ott mindent rendben találnak, akkor elkezdhetem a rehabilitációt” – mondta el a játékos.

A győri csapat – mely vezeti az NB I/B-s mezőnyt, és már biztos feljutó – vasárnap 16 órakor a 14. helyen tanyázó Fejér-B.Á.L. Veszprém U21 otthonában lép pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában