Férfi kosárlabda

2024.03.24. 12:39

NB I/B – Izgalmas hajrában győri győzelem született Sopronban

Végi kiegyenlített mérkőzést vívott egymással a két megyei csapat, a vége a győrieknek jött ki jobban, így elvitték a két pontot a SMAFC otthonából.

Kisalföld.hu

Minden labdáért, pontért nagy küzdelmet vívott egymással a két csapat.

Fotó: hunbasket.hu

SMAFC 1860 Soproni Egyetem–Agrofeed UNI Győr 81–84 (24–23, 21–20, 18–20, 18–21)

Sopron, NB I/B-s férfimérkőzés, Zöld csoport, 100 néző. V.: Gaál, Bagi, Tóth K.

SMAFC: TÓTH D. 10/6, SOÓS 17/9, RÁTVAY 22/15, Palotai 3, SCHÖLL 18. Cs.: Flasár 4, Bakk 5/3, Bőhm, Kalincsák 2, Radványi. Edző: Farkas Gábor.

UNI Győr: Freidl 6, Kámán B. 6, GARANCZ 14/3, KÁMÁN K. 10, BOHUNICKY 7. Cs.: BAKON 24/12, HÁGEN 6, Horváth Á. 8, Dani 3/3. Edzők: Lógár Bence, Léránt Gábor.

Három negyeden át olyannyira fej fej mellett haladt a két rivális, hogy  döntetlen állásról vágtak neki a küzdő felek a záró etapnak. A befejező szakasz első felét 12–4-re nyerve 8 ponttal megugrottak a vendég győriek. A SMAFC ekkor megindította a hajrát, és egy 11–4-es rohammal az utolsó percben egyetlen pont híján ledolgozta hátrányát, ekkor azonban Bakon Csanád soproni szempontból "gyilkos" triplája a vendégek javára döntötte el a színvonalas, izgalmas megyei rangadót.

Farkas Dávid: – Igazi megyei rangadót vívtunk. Szimpatikus fiatal csapat a győri, mely modern, gyors kosárlabdát játszik és jól alkalmazkodik ahhoz a szerkezethez, ami a keretükből adódik. Sajnos több egyéni védekezésbeli fegyelmezetlenség okozta vereségünket. Ami eddig a két szezonom alatt működött és a szoros mérkőzéseket győzelemmel zártuk, az elmúlt két hónapban szinte mindig az ellenkezője lett. Ez van, a sport ilyen, egyszer fent, egyszer lent, megpróbálunk jövő héten Dunaharasztiban győzni és meglátjuk a többi mérkőzés után ez hányadik helyezést jelent majd.

Lógár Bence: – Jó látni a sopronaiakon, hogy van még egy csapat, amely bízik a saját játékosaiban és nem igazol folyamatosan másokat. Hatalmas gratuláció az én srácaimnak is. Tudtuk, hogy egész mérkőzésen fókuszálnunk kell, megcsinálták, amit kértem, nagyon büszke vagyok rájuk. Van még egy mérkőzésünk az alapszakaszból, ha megnyerjük, harmadikak vagyunk, ami kisebb csoda lesz.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában