Női labdarúgás

2024.03.29. 08:21

Az ETO a győzelem reményében a Szeged ellen

Remek sorozaton van túl az élvonalbeli az ETO FC Győr, amely három hét alatt hat tétmérkőzésen lépett pályára – ebből ötször idegenben játszott - , és hatszor győzött.

Kisalföld.hu

Az ETO a bajnokságban a Diósgyőr, a Budaörs, az MTK és az Astra együttesét, míg a Magyar Kupában, a Honvédot és a Haladást győzte le. A kupa döntőjébe sorozatban harmadszor került be a győri csapat - ami sporttörténeti siker -: április 25-én, 20 órakor a budapesti Új Hidegkuti-stadionban az MTK ellen játszik a fináléban. 

A bajnokságban az alapszakasz befejezése előtt hat fordulóval, az ETO a táblázaton egy ponttal a listavezető FTC mögött áll, de négy ponttal előzi meg a Puskás Akadémiát, míg nyolc ponttal az MTK-t. A győri lányok idén is egyre közelebb kerülnek a bajnoki döntőhöz, amelyhez azonban még természetesen további pontokat kell gyűjteniük. Szombaton 15 órától például hosszú idő után újra hazai környezetben, a Szeged együttese ellen. 

A héten a pro licences edzői tanfolyamát elkezdő Dörnyei Balázs, két nap pihenőt engedélyezett a lányoknak, akikre ez rá is fért, mert az elmúlt időszak menetelését erősen foghíjas csapat csinálta végig, volt olyan találkozó, amikor nyolc játékos is hiányzott a keretből. 

Az ETO helyzete továbbra sem ideális, hiszen Kocsán, Vida és Frajtovics a hét végén sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, de Nagy Fanninak is jelenése volt a napokban dr. Ágh László csapatorvosnál. Ezzel szemben örömhír, hogy egy visszatérővel számolhatnak a zöld-fehérek, a szlovák utánpótlás válogatottban szereplő Horvathova immáron ott lehet majd szombaton délután az ETO-ban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában