Labdarúgás

2024.02.24. 13:13

Kuznyecov Szergej az ETO új vezetőedzője - Bejelentette a győri zöld-fehér klub

Az ETO hivatalosan bejelentette, amit a Kisalföldben korábban jeleztünk: Kuznyecov Szergej az NB II-es csapat új vezetőedzője.

Kisalföld.hu

Fotó: eto.hu

AzETO honlapja így mutatja be Kuznyecovot:

"Kuznyecov Szergej 1982-ben Harkivban született. Játékosként a Ferencváros utánpótlásában nevelkedett, ahonnan 2000-ben, a finn élvonalbeli Jokerit gárdájába távozott. Egy év után visszatért a fővárosba, és az FTC keretéhez csatlakozott. Ezután több országban légióskodott, többek között fehérorosz, moldáv és litván bajnokságot nyert, utóbbiban, 2006-ban a gólkirályi címet is megszerezte. Labdarúgó karrierjét Ukrajnában, a másodosztályú PFK Szevasztopol csapatában zárta le, ahol újfent gólkirály tudott lenni.

Edzői pályafutását az orosz élvonalbeli Arszenal Tula gárdájánál kezdte, ahol asszisztensedzőként tevékenykedett. Ezután szintén másodedzőként került a Szpartak Moszkva csapatához, itt beugróként vezetőedzőként is szerepet kapott. Moszkvából két szezon után Görögországba távozott, és a Panathinaikozs stábját erősítette. 2022-ben a DVTK vezetőedzője lett, és a miskolci csapatot bajnokként az NB I-be vezette az elmúlt szezonban."

A komoly ambíciókkal rendelkező szakember nagy lendülettel és bizonyítási vággyal vág bele a munkába, amiben segítségére lesz szakmai stábja is. Ebben helyet kap a 43 esztendős ukrán Dmitrii Parkhomenko pályaedzőként és a 46 éves Petar Milcanovic erőnléti edzőként. Rajtuk kívül továbbra is a vezetőedző munkáját segíti kapusedzőként Sebők Zsolt, valami asszisztensedzőként Lipták Zoltán.

Kuznyecovnak nincs sok ideje a következő mérkőzésig, ugyanis hétfőn a Nyíregyháza elleni rangadón debütál a kispadon. A kisalfold.hu elsőként adott hír arról, hogy várhatóan Kuznyecov Szergej lesz az ETO új edzője hét közepén. Az előző trénertől, Antonio Munoztól már el is köszönt a győri klub.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában