Labdarúgás

2024.02.19. 18:59

Kalmár Zsolt felépüléséért is szorít az olimpiai bajnok fia

Erősen szorít egykori csapattársa, a válogatott labdarúgó Kalmár Zsolt felépüléséért Borkai Ádám, aki e-sportolóként idehaza verhetetlen. Kalmár Zsolt jelenleg a Fehérvár játékosa, tavaly év végén sérült meg, felépülése több hónapot vesz igénybe, így veszélyben van az Európa-bajnoki szereplése

Kisalföld.hu

Az 1988-as nyári olimpia tornászbajnoka, Borkai Zsolt 29 éves fia, Borkai Ádám remekel az e-sportban. Ezt feltehetően az NB I-es labdarúgó-múltjának is köszönheti, ez időben a magyar válogatott Kalmár Zsolt is a csapattársa volt.

Kalmár Zsolt
Kalmár Zsolt Eb-szereplése veszélyben van.
Fotó: MW-archívum

"Tizenegy évig futballoztam az ETO FC-ben, majd a Gyirmót együttesében játszottam, egyszer léptem pályára az NB I-ben" – emlékezett vissza a Bors kérdésére Borkai Ádám, aki sportszeretetét, tehetségét a korábbi klasszis tornászversenyző édesapjától, Borkai Zsolttól örökölte.

Kalmár Zsolt ma is a barátja

Számos sérülését követően azonban kénytelen volt felhagyni a futballal, a jelenlegi válogatott Kalmár Zsolttal azóta is baráti viszonyt ápol. A válogatott labdarúgó most sérüléssel bajlódik, és meglepte Ádámot azzal a mezzel, amelyikben Eb-selejtezőn gólt lőtt a bolgároknak.

"Gyakran beszélgetek Zsolttal, jól halad a rehabilitációval, remélem, ott lehet a nyári németországi Eb-csapatunkban" – folytatta Borkai.

Borkai Ádám idehaza verhetetlen e-sportban.

Ami pedig az idehaza is egyre népszerűbb e-sportot illeti, 2019-ben egy előadást tartott szakértő társaival Győrben a játék lényegéről. Olyan érdeklődést tapasztalt, hogy azóta a győri Széchenyi István Egyetemen kétszer 15 tagú hallgatói csoport továbbképzése a feladata. Továbbá létrehozta saját e-sport Akadémiáját Boresz E-sports Academy néven, az e-sport tehetségeit szeretné segíteni. Persze maga is aktív e-sport játékos, büszke az eddig elért eredményeire, és arra, hogy évek óta a honi legjobbak között jegyzik a nevét.

"Eleinte hat-nyolc órát töltöttem a gyakorlással, manapság is jut két-négy óra erre" – magyarázta Ádám, akinek az az álma, hogy nemzetközi sikereket érjen el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában