Torna

2023.11.05. 16:51

A győri Tomcsányi Benedek duplázott a mesterfokú bajnokságon – galéria

Tomcsányi Benedek (GYAC) mindkét szeren, melyen elindult, győzni tudott a győri Olimpiai Sportparkban rendezett mesterfokú országos bajnokságon. Emellett még két ezüst- és három bronzérem a mérlege a győri tornászoknak.

Kisalföld.hu

Két arany és ezüst, valamint három bronz lett a GYAC mérlege.

Fotó: Nagy Gábor

Győrben, az Olimpiai Sportparkban megrendezett viadalon a férfiak talajon kezdtek. Itt a hazai pályán versenyző Tomcsányi Benedek (13.850), Kardos Botond (GYAC, 13.800), Kovács Márton (FTC-Telekom, 13.450) trió ért fel a dobogóra.

Ezt követte a lólengés, ahol Tomcsányi és az olimpiai kvótás Mészáros Krisztofer (GYAC) ugyanannyi pontot kapott (13.750) viszont a magasabb E pontszám miatt, előbbi végzett az élen, klubtársa és Kovács Márton (13.150) előtt.

Ugrásban Kardos Botond (13.450) harmadik helyen zárt.

Következett a korlát, ahol a szintén győri Molnár Botond (12.600) állt fel a dobogó harmadik fokára az eredményhirdetéskor.

A férfiak zárószere a nyújtó volt, ahol szintén jutott egy GYAC-os bronz, Kardos Botond (12.600) ért oda a harmadik pozícióba.

A hölgyeknél ezúttal nem versenyzett győri tornász: Az Egyesült Államokban tanuló és készülő Bácskay Csenge nem utazott haza erre a viadalra. 

A Mesterfokú Bajnoksággal az idei felnőtt hazai versenyszezon lezárult.

 

A kétszeres győztes Tomcsányi Benedek így értékelt: – Most csak két szeren indultam, ugyanis a vállam rakoncátlankodik, emiatt nem akartam kockáztatni. Örülök, hogy mindkét szeren ahol versenyeztem – talajon és lólengésben – nyerni tudtam a hazai közönség előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában