SopronFest 2024

2024.05.02. 08:25

SopronFest - Elgondolkodtató beszélgetések

A Telekom PodcastFest keretében hét helyszínen több, mint húsz beszélgetés és előadás lesz, ráadásul ezek közül jó néhány ingyenesen megtekinthető. A SopronFest mind tartalmában, mind hosszában különlegesnek ígérkezik, hiszen a május 11-én induló fesztiválon a legmenőbb zenekarok mellett az ország kedvenc podcasterei is Sopron lesz a színpada..

Kisalföld.hu

Áder János Steigervald Krisztiánnal, Puzsér Róbert Sebestyén Balázzsal, Kadarkai Endre Ördög Nórával, Tóth Gabival és ByeAlexszel, a 25 éves Index csapata a 70 éves Eperjes Károllyal beszélget. A „Dumadélután” keretében Fábry Sándor, Dombóvári István és Szabó Balázs Máté lép színpadra, Hajós András és Linczényi Márkó pedig szokás szerint egy Problémát elemez a SopronFesten.

sopronfest
A SopronFest podcast-beszélgetései és előadásai hét helyszínen zajlanak
Forrás: SopronFest

A részletes program itt tekinthető meg.

SopronFest podcast-beszélgetései és előadásai hét helyszínen zajlanak, szórakoztató és igazán komoly témák egyaránt terítékre kerülnek. Az utóbbiak között érdemes kiemelni az UNICEF és a SopronFest #nenézzfélre kampányát, amelynek keretében az iskolai bántalmazás, a bullying kérdéséről beszélgetnek szakemberek és ismert vendégek. Hogyan reagálhatunk a napjainkban egyre divatosabb világvége narratívákra? – erre a kérdésre pedig Ürge-Vorsatz Diána klímakutató előadásán kaphatunk választ. A városba érkezik továbbá a neves galerista, Einspach Gábor, aki a „Nem halok meg!” című filmjének bemutatása után, a rákkal folytatott küzdelmeiről mesél Radnai Péter riporternek.

Sopronfest - Start május 11-én

Hol a boldogság mostanában?” – így szól Tari Annamária legutóbbi könyve, amelyben a mesterséges intelligencia, a digitális világ okozta kihívásokat elemzi. A Soproni Egyetemen megrendezett beszélgetésen a szerző mellett Nánási Pál, Szabó Béla és Weiler Péter vesz részt. A Semmelweis film kapcsán a főszereplővel, Vecsei H. Miklóssal Köves Andrea beszélget majd, A Magenta Podcast vendége pedig a SopronFest exkluzív fellépője, a Halott Pénz lesz. A foci és a humor szerelmesei a Trollfoci podcastjén vehetnek majd részt, akik ezúttal Hrutka Jánossal fejtik meg a labdarúgó sport ügyes bajos dolgait.

Mint azt a Kisalföld korábban megírta, a SopronFest programjaira 3+7 napon keresztül várja a vendégeket.

PodcastFest számos programja ingyenesen megtekinthető, érdemes azonban a korlátozott férőhelyek miatt időben regisztrálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában