Választás 2024

2024.05.07. 17:32

Ismét sorsoltak - Mutatjuk a vármegyei és a területi nemzetiségi listák sorrendjét Győr-Moson-Sopronban

Kedd délután a 2024. június 9-i európai parlamenti, valamint önkormányzati és nemzetiségi választásokon indulni szándékozó, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Irodánál bejelentett vármegyei listák és területi nemzetiségi listák sorrendjének sorsolását tartották. Frissített hír.

Kisalföld.hu

Délután került sor a területi listán szereplő pártok sorrendjének kisorsolására. Felvételünkön balról jobbra: Váczi Péter, Mester László a bizottság elnöke, Szakács Imre.

Fotó: Csapó Balázs

Szerda, 18.55

A vármegyei választási iroda közlése szerint a Jobbik ajánlószelvényeinek ellenőrzése még folyamatban van. A végleges eredményt szerdán közlik.

Korábban

A vármegyei listán szereplő pártok sorrendje

  1. Mi Hazánk Mozgalom
  2. Momentum Mozgalom
  3. Jobbik-Konzervatívok
  4. Fidesz-KDNP
  5. Demokratikus Koalíció
Fotó: Csapó Balázs

A területi nemzetiségi lista sorrendje

  1. Magyarországi Gradistyei Horvátok Egyesülete
  2. Hrvati Horvátok Egyesület

Helyszíni értesüléseink szerint a sorrendben elképzelhető még változás, mivel a Jobbik a sorsolás előtt adta le a szükséges ajánlásokat. Vagyis ezeket a bizottságnak át kell számolnia. Amennyiben nem lesz meg a szükséges szám, a párt lekerül a vármegyei listáról.

Fotó: Csapó Balázs

Mint arról beszámoltunk, az ajánlóívek leadása után hétfő délután sorsolták a helyi választási bizottságok, hogy a június 9-ei önkormányzati választáson milyen sorrendben követik egymást a főpolgármester-, polgármester- és képviselőjelöltek a szavazólapokon. Győr-Moson-Sopron 12 városában a szavazólapokon a következő sorrenddel találkozhatnak majd az ott élők június 9-én.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában