Ütemterv

2024.05.10. 09:00

Zajlik a Széchenyi István Egyetem Egészségtechnológiai Campusának előkészítése és kialakítása a Zrínyi utcában - fotók

Egészségtechnológiai Campust alakít ki a Széchenyi István Egyetem a győri Zrínyi utcában, az egykori kórházi épületegyüttesben. Az első épület már szinte teljesen elkészült. A nagyszabású fejlesztés jelenlegi állását közösen tekintette meg az egyetem vezetése és prof. dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere.

Kisalföld.hu

Prof. dr. Dézsi Csaba András győri polgármester, dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke, dr. Lukács Eszter, az egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese és Szűcs Gabriella, az egyetem tulajdonában lévő Uni-Medi Campus Kft. ügyvezetője a bejáráson. Fotó: Adorján András

  • A Zrínyi utcai volt kórház Győr egyik meghatározó, legtöbb elemében műemléki védettséget élvező létesítményegyüttese.
  • Az ingatlan korábban a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház telephelye volt, majd a vagyonjuttatási törvény értelmében a Széchenyi István Egyetem vette birtokba.
  • Az intézmény a 2,7 hektáros területen Egészségtechnológiai Campust hoz létre.
  • Ennek megvalósításáról az egyetem vezetése bejáráson tájékoztatta prof. dr. Dézsi Csaba Andrást, Győr polgármesterét.

Az eseményen elhangzott: a beruházás az egyetem képzéseinek még magasabb szintre emelését, innovatív egészségtechnológiai kutatásait, valamint a munkatársak, a hallgatók és a térség számára nyújtott egészségügyi szolgáltatások minőségi fejlesztését szolgálja majd. Itt kap helyet egyebek mellett az Egészség- és Sporttudományi Kar, de a tervek között szerepel idősgondozási és rehabilitációs feladatellátás is.

Az épületek felújítására több ütemben kerül sor, közülük az első, a Q épület rekonstrukciója, átalakítása már szinte befejeződött, átadására a közeljövőben kerül sor. Ezzel párhuzamosan folyamatosan zajlanak az ingatlan egészére vonatkozó előkészítő munkálatok. A leendő funkciók meghatározását segítő megvalósíthatósági tanulmány várhatóan az év végére készül el.

A Széchenyi István Egyetem több ütemben alakítja ki Egészségtechnológiai Campusát a győri Zrínyi utcában. Fotó: Vig Norbert

„Négy és fél éve vagyok polgármester, Győr-Nádorváros önkormányzati képviselője pedig már harminc éve, és úgy látom, hogy ez a fejlesztés akkora jelentőségű mind a városrész, mind a város szempontjából, mint az, hogy a Leier cég másfél évtizede rehabilitálta és újra Győr vérkeringésébe kapcsolta a szomszédos Frigyes-laktanyát.

A Széchenyi-egyetemnél jó helyre került a kórház egykori ikonikus épületegyüttese, ahol velem együtt sok medikus és orvos végezte munkájának egy részét. Rendkívül örülök, hogy ismét életre kel, és olyan funkciók lesznek majd benne, amelyek valós igényeket elégítenek ki” – fogalmazott a fejlesztésről prof. dr. Dézsi Csaba András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában