Választások

2024.05.04. 20:39

Nagy János államtitkár: A többség a béke pártján áll

Európai parlamenti (EP) választást ötévente tartanak az Európai Unióban. A hazánkban június 9-ére kiírt európai parlamenti választás az ötödik voksolás. Az Európai Parlament 720 képviselői helyéből 21 jut Magyarországnak.

Kisalföld.hu

Nagy János

Fotó: Csapó Balázs

Miért fontos a választás, mennyiben határozza meg a jövőt az eredménye? Erről tartott sajtótájékoztatót pénteken Nagy János, a miniszterelnöki irodát vezető államtitkár, Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Győri Enikő európai parlamenti képviselő Csornán, az Arany János-iskolában. 

Nagy János államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2022. februárja óta folyik az orosz–ukrán háború. 

– Az a véleménye a Fidesz-nek, illetve a kormánynak, hogy ez nem a mi háborúnk. Azóta követeljük az azonnali tűz- szünetet és a béketárgyalások mihamarabbi megkezdését. Sajnos azóta sem sikerült változást elérni. Meggyőződésünk, hogy ennek a háborúnak a hadszíntéren nem lehet megoldása, ezért minden egyes alkalmat megragadunk arra, hogy a békét állítsuk a középpontba. Ez érinti az Európa Tanácsot és az Európai Parlamentet is, de rettentő ellenszélben vagyunk, ugyanis Nyugaton jelenleg egy háborús pszichózis uralkodik. Az elit nagy része a háborúban érdekelt, és ez nem szolgálja az európai emberek érdekeit. Azt is tapasztaljuk azonban, hogy Európában változás történik, és egyre többen vannak a béke pártján. A június 9-i választás főként arról fog dönteni, hogy háború vagy béke legyen. Mivel az emberek nagy többsége a béke mellett áll, abban bízunk, hogy az Európai Parlamentben egy olyan békepárti többség áll össze, ami kikényszeríti valamilyen módon a békét – szögezte le az államtitkár. 

Gyopáros Alpár
Fotó: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában