Úttörő megállapodás

2024.05.08. 15:41

Kreditbeszámítással tanulhatnak tovább a Széchenyi-egyetemen a győri Audi Iskola tanulói - fotók

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal szerdán. Az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

Simon Roberta

A szakképzés egyik mérföldkövének nevezték az ünnepi győri pillanatot a megállapodás résztvevői. Fotók: Nagy Gábor

A győri egyetem az elmúlt időszakban számos technikummal kötött megállapodást, az országban elsőként előzetes hallgatói jogviszonyt is kínál technikumi diákoknak.

Kauschitz Emil, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumának elnökhelyettese és Andreas Gering, az Audi Hungaria Iskolaközpont főigazgatója is örömmel fogadta a fiatalok érdekében kötött hosszútávú együttműködést. Kauschitz Emil, a szakképzés egyik mérföldkövének nevezte az ünnepi pillanatot.

- Példaértékű, hogy elismerik és értékelik a szakmai képzést a felsőoktatásban. Győrben még erősebb a befogadó oktatási kultúra - fogalmazott Andreas Gering.

- Két éve írtuk alá a Győri Szakképzési Centrum és az Audi Hungaria Zrt. vezetőivel azt az együttműködési megállapodást, amellyel létrehoztuk a Győri Tudástranszfer Központot. A mai és korábbi együttműködések célja is az, hogy a szakképzésen alapuló életpályamodellt vonzóbbá tegyük. Valamint megteremtsük az átjárhatóságot a szakképzés és a felsőoktatás között. Mindezt gyakorlatorientáltan, a munkaerőpiac igényeihez igazodó oktatás biztosításával - mondta dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese.

- Az idegen nyelvű ipari és kereskedelmi technikus szakmát sikeres szakmai vizsgával záró tanulóknak az egyetemen a gazdálkodás és menedzsment alapszakon, valamint a kereskedelem és marketing alapszakon nyílik lehetőségük a kreditbeszámításra. Ezen felül a duális gyakorlati képzést egyenértékűként ismeri el az egyetem a két szakon kötelező gyakorlati félévvel - emelte ki dr. Knáb Erzsébet, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány alapító elnöke, aki úgy érzi, hogy régi álma vált valóra a megállapodás aláírásával. Elárulta, hogy további tervei céljai is vannak, amik még megvalósításra várnak, például a matematikai tanulmányok területén.

- Kitűnő a kapcsolatunk és partnerségünk, a mostani megállapodásunk pedig szélesebbre tárja a felsőoktatásba vezető kaput a diákoknak. A tehetséges fiatalokat tulajdonképpen már a középiskolában kézen fogjuk, és elvezetjük őket az egyetem főbejáratáig. Nekik már csak be kell lépniük rajta - fogalmazott dr. Kovács Zsolt. Hozzátette, az egyetem gyakorlatorientált, a munkaerőpiacon keresett tudást, értékes diplomát, sokszínű hallgatói életet, nemzetközi légkört és kitűnő egyetemi infrastruktúrát kínál a fiataloknak.

- Az intézményünket választó diákoknak a képzés mellett lehetőségük nyílik bekapcsolódni a kutatásokba, a tudományos munkába, a világ élvonalába tartozó hallgatói csapatok tevékenységébe. Tanulmányaikban anyagi segítséget nyújtanak számukra a különböző egyetemi ösztöndíjak - hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában