Elő a limlommal

2024.05.07. 19:09

Hetvenöt tonna hulladékot helyeztek hét győri kitelepült hulladékudvarba

A tavalyhoz képest többen vették igénybe Marcalváros I-en május 4-én megrendezett kihelyezett hulladékudvart. A kezdeményezés célja, hogy a háztartásokban összegyűlő hulladékok leadásának lehetőségét a Győrben működő hét állandó hulladékudvar mellett vigyük közelebb a lakossághoz.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Fotó: Csapó Balázs

  • A cél e helyszínen is teljesült, hiszen lomból, elektronikai és fémhulladékból, papírból és gumiabroncsból növekedett az előző évi kitelepüléshez képest most leadott mennyiség.
  • Duplázódott a szolgáltatást igénybe vevők száma az ugyancsak a május első szombatján Győr Belvárosában megrendezett kihelyezett hulladékudvarban, ezzel együtt lomból, papírból és gumiabroncsból jelentősen többet adott le a lakosság, mint korábban.
  • A kihelyezett hulladékudvarok fontosságát támasztja alá, hogy az idén eddig megtartott hét városrészben Győrszentivánon, Adyvárosban, Szigetben, Pinnyéden, Gyirmóton, a Belvárosban és Marcalváros I-en összesen 75 tonna hulladékot mérlegelt a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

A Dr. Dézsi Csaba András polgármester keretéből finanszírozott kihelyezett hulladékudvarokban továbbra is külön térítés nélkül és környezetbarát módon lehet a háztartásokban összegyűlő lom és egyéb hulladékokat leadni.

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. minden kitelepülésen megfelelő logisztikai kapacitással, több mérleggel és nagy létszámú felkészült szakemberekkel van jelen, ennek köszönhetően többek között az autóból, utánfutóról történő lerakodásban és a holmik mérlegre rakásában is segítenek a térmesterek.

A következő kihelyezett hulladékudvar Dr. Fekete Dávid, Takács Krisztián és Antal Imre kérésére, 2024. május 11-én 8 és 16 óra között üzemel Győrben, a Széchenyi Híd lábánál található aszfaltos parkolóban, a Dózsa György rakparton, ahol fém, papír, gumi, műanyag hulladék, nyesedék, építési törmelék, csomagolóanyag, bútor, berendezési tárgyak - kivéve a veszélyes hulladéknak számító anyagok - adhatók le ingyenesen és környezetbarát módon.

A hulladék elhelyezéséhez magyarországi lakcímkártyára van szükség - olvasható Győr hivatalos oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában