Közlekedési Kultúra Napja

2024.05.10. 14:42

Fő az óvatosság! Játékosan ismerkedtek a biztonságos közlekedéssel a soproni kisdiákok - sok-sok fotó

A biztonságtudatosan, környezettudatosan, udvariasan közlekedő emberek ünnepnapja a Közlekedési Kultúra Napja, amelyet minden évben május 11-én tartanak meg. A kezdeményezéshez a GYSEV Zrt. is csatlakozott, melynek keretében pénteken kisiskolásoknak játékosan mutatták be a biztonságos közlekedés szabályait.

Papp Fanni

A GYSEV Zrt. által szervezett Közlekedés Kultúra Napi programon a soproni kisdiákok játékos feladatok által ismerkedtek meg a biztonságos közlekedéssel.

Fotó: Máthé Daniella

A soproni vasútállomásra, a GYSEV Zrt.-hez látogattak el soproni kisiskolás csoportok a Közlekedés Kultúra Napja alkalmából pénteken. Az alsó tagozatos diákoknak játékos és ismeretterjesztő feladatokkal készületek a vasúti szakemberek, illetve a rendőrség munkatársai. A gyerekek biztonságos közlekedés mellett megismerkedtek a FLIRT motorvonat és Vectron mozdony működésével, de azt is megtudhatták, hogyan működik egy olyan, nagy forgalmú vasútállomás, mint a soproni.

A soproni rendőrség pedig bemutatta az Audi TT típusú rendőrkocsit, illetve mini-KRESZ pályán ismertették a gyerekekkel a legfontosabb közúti szabályokat. A gyerekek a speciális, részegséget bemutató szemüvegen keresztül bepillantást nyertek az alkohol okozta kábultság különböző fokozatait, emellett játékos feladatokkal, kvízekkel és szerencsekerékkel is várta a rendőrség a kicsiket.

Mindezen felül a Közlekedés Kultúra Napja alkalmából a vasúttársaság a várótermekben és a vasútifedélzeteken az utazók figyelmét is felhívták a szabályos és biztonságos közlekedés fontosságára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában