Programokra, rendezvényekre

2024.03.26. 14:40

Tízmillió forintra nőtt az idei civil alap Csornán - Még lehet pályázni

Tízmillió forint áll a csornai civil szervezetek rendelkezésére a város költségvetésében, a keretből pályázati úton igényelhetnek támogatást. Április 5-e a határidő.

Cs. Kovács Attila

A csornai civilek komoly támogatást kaphatnak az önkormányzattól. A Pántlika Néptáncegyüttes működését is támogatja a város.

Forrás: Kisalföld archív

Csorna képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a civil támogatási alappal kapcsolatos pályázat kiírásáról. A korábbiaknál magasabb összeget, 10 millió forintot különített el a városvezetés erre a célra a költségvetésben. A civil szervezetek programokra, közösségi rendezvényekre igényelhetnek forrást, a kérelmeket április 5-ig lehet benyújtani a városházára. 

Major András alpolgármester a testületi ülésen kiemelte: Csornán számos civil szervezet van, melyek gyakran fognak össze és együttműködnek. Többször szerveznek olyan rendezvényeket, melyeken egymás munkájára épített programokkal várják a helyieket. 

„A 2024-es költségvetésnek a civilek a kedvezményezettjei, hiszen két és félszer akkora összeg van a civil alapban, mint 2023-ban volt. Az alaphoz április 5-ig lehet pályázni. Az ehhez szükséges dokumentumok a város hivatalos oldaláról letölthetőek. Biztatom a civileket, hogy pályázzanak, és legyenek olyan aktívak, mint az elmúlt években” – hangsúlyozta Major András. 

A támogatott szervezeteknek 2025. január 31-ig kell majd elszámolniuk a kapott ­összegről. 

Tavaly a civil alap pályázatára tizennégy kérelem érkezett, és valamennyi szervezet kapott anyagi forrást a tervek megvalósításához. Ebből a forrásból finanszírozta például lövészversenyét a Polgári Lövész Sportegyesület, az Írisz Nyugdíjas Egyesület a kulturális seregszemléjét, a Bárdos Kórus a kórustalálkozót, a díszmadártenyésztők helyi egyesülete hagyományos kiállítását. A Csornai Lovas Klub Egyesület lovasnapot szervezett, a Cum Deo Pro Scola Rakocziana Alapítvány családi napot, a Reménysugár Egyesület tagjai kirándulásra mentek. A Rábaközi Népművészeti Műhely Egyesület a Pántlika Néptáncegyüttes programjait segítette. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában