kisalfold.hu videó

2024.03.29. 13:07

Passiójáték – Jézus megható szenvedéstörténete a győr-szabadhegyi templomban - fotók, videó

Nagypénteken délelőtt csordultig telt meg a győr-szabadhegyi református templom, ahol a gyülekezet tagjai Jézus szenvedéstörténetét, a Passiót mutatták be a híveknek, és az érdeklődőknek. Az előadást három fiatal lány rendezte a gyülekezetben. Az előadást délután is megtekinthetik.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Kertész Zsófia, Kertész Flóra és Kohán Emese mindhárman a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnázium tanulói. Annak idején szerettek volna szereplőként bekerülni az Aréna Passiójába, 2020-ban, ami aztán a Covid miatt meghiúsult. Később azonban jelentkeztek arra a Passió-képzésre, amit Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága, a Konzervatív Műhely Alapítvány, a Magyar Kurír portál és az Új Ember hetilap támogattak. 

Így alakult ki aztán az a színdarab, amit úgy ahogy tavaly, idén is nagypénteken is bemutattak a győri József Attila utcai református templomban. A színdarab Jézus Krisztus szenvedéstörténetét mesélte el. Helyet kapott benne Jézus elárulása, majd hogy Poncius Pilátus elé küldik, hogy ítélje halálra. Aztán megmutatták megkorbácsolását, keresztre feszítését, majd megható képsorokkal zárult az előadás: édesanyja karjaiban láthattuk Jézust, aki a hosszú szenvedés után végül visszaadta a lelkét Istennek. 

A mintegy negyven fős szereplőgárdát –köztük óvodásokat, iskolásokat, férfiakat, asszonyokat –, a díszletet, a jelmezeket, a fény- és hangtechnikát is a három fiatal lány koordinálta. 

– A tavalyi év után, örülünk, hogy idén is meg tudtuk mutatni az előadást. Nagyon összetartó csapat van itt a gyülekezetben, mindenki segített. Mindhárman fiatalok vagyunk, de könnyen együtt tudtunk dolgozni az idősebbel is. Célunk volt, hogy megható darab szülessen, hatásos, és hogy átadja Húsvét valódi üzenetét a nézőközönségnek –fogalmazott portálunknak Kertész Zsófia.

Mészáros Péter a Győr-Szabadhegyi Református Egyházközség presbitere lapunknak elmondta: a darabban játszóknak nagy élmény volt belebújni egy-egy akkori szereplő bőrébe. 

– Szép, és megható lett a darab, amit már nem először mutattak be a lányok. A dramaturgiai izgalmakban is bővelkedő előadás érdekessége, hogy a szereplők közül senki sem színész. Voltak köztük óvodások, iskolások, kereskedő, orvos, tanár, jogász, és óvónő is –mondta el Mészáros Péter.

Az előadást délután 5 órától ismét díjtalanul tekinthetik meg a győr-szabadhegyi református templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában