Az én történetem

2023.12.26. 07:01

Sztorik, amik a legjobban megérintettek bennünket 2023-ban - Robbanás a soproni éjszakában

A május elején történt tragikus detonáció erejéről mindent elmond, hogy a szemközti házak ablakai is kitörtek a robbanástól. Varga Henrietta kollégánk írása.

Varga Henrietta

Felvételünk nem sokkal a soproni robbanás után készült.

  • Erős robbanás rázta meg Sopront május elején, késő este, háromnegyed tizenegy körül.
  • Az egész városban, sőt Ágfalván is lehetett hallani előbb a detonációt, majd a szirénázó rendőrautókat és tűzoltókat.
  • Többen is jelezték a közösségi oldalakon, hogy hatalmas robbanást hallottak Sopronban és a város környékén.
  • A robbanásban egy idős férfi életét vesztette.

Robbanás a soproni éjszakában

Azt hiszem, soha nem fogom elfelejteni azt a május éjszakát. Az első ügyeleti hetemet töltöttem, mint újságíró, amikor május 8-án este csörgött a telefonom. A nagylányom aggódva hívott bennünket és kérdezgette, hogy jól vagyunk-e, mivel az egyik soproni közösségi oldalon azt olvasta, hogy hatalmas robbanás rázta meg a várost.

Én nem hallottam semmit - válaszoltam, majd egyszer csak felhangzott a szirénázás. Mentő-, tűzoltó- , rendőrautó szirénája szólt egyszerre és akkor már tudtam, bizony nagy a baj. Letettük a telefont, majd néhány perces keresgélést követően kiderítettem, hogy mi történhetett és egy pillanatig sem gondolkodva elrohantam a helyszínre. Oda, ahol egy életet követelő gázrobbanás történt. Azt hiszem, soha, de soha nem tudom elfelejteni azt, amit ott láttam, tapasztaltam.

Az éjszaka sötétjét a tűzoltó, rendőr és mentőautók kék villogójának fénye törte meg és bármerre néztem mindenhol üvegszilánk, törmelék, betört ablakok, megrongált autók és a döbbenet, hogy ilyen egyáltalán megtörténhetett. A lezárt terület előtt riadt emberek kérdezgették a rendőröket arról, hogy mi történt.

Mindenki szinte némán, csendben tette a dolgát, csak az üvegszilánkok ropogása hallatszott, ahogy tapostunk rajta. A szakemberek próbálták felmérni a károkat, a tűzoltók keresték a robbanás okát, folyt a takarítás, miközben a házban lakókat éjszakára egy közeli hotelban szállásolták el.

Azt tudtuk, hogy egy ember súlyosan megsérült, de akkor még nem sejtettük, hogy ez a hatalmas pusztítás emberéletet is követelt. Így, az ünnepek előtt még élénkebben él bennem ennek az éjszakának az emléke, rádöbbentve arra, mennyire fontos, hogy vigyázzunk egymásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában