Nyissátok ki szívetek kapuját!

2023.06.04. 11:58

Szentmise a nemzeti összetartozás napján a Sokoró kapujánál

Szentmisével kezdődött a nemzeti összetartozás napján a programok sora a Sokoró kapujánál.

Bella Violetta

Fotó: Bella Violetta

Szombaton többeket megkapott a Nap, vasárnap viszont a Sokoró felett szürke felhőkből csöpörgött az eső a világ legnagyobb székelykapuja lábánál tartott ünnepi szentmisén.

Tóth Roland atya szentbeszédében úgy fogalmazott a kapu nem csak a helyiek egy nagy álma volt, de a Krisztus követés szimbóluma, aki mint magáról mondta, az út, az igazság és az élet.

– A vallás nem magánügy, képes formálni, a családi, iskolai és társadalmi tereket, ezért közügy. Mivel missziós területté vált a társadalmunk, új nyelvezetre van szükség a posztmodern ember elérésében. Ezt a nyelvet kerestük ezzel a jelképpel is. Az ide épülő ökumenikus kápolna pedig a Szentlélek egyesítő erejét fogja felmutatni.

Végezetül felszólította a gyülekezetet: Nyissátok ki szívetek kapuját, egymás és Krisztus előtt úgy ahogy mi tegnap kinyitottuk ezt a kaput.

A program egy bukovinai székely emlékezésével, a Déryné Programtársulat műsorával, az összetartozás ruhájának bemutatójával, és civil szervezetek összetartozásnapi megemlékezéseivel folytatódik.

 A rendezvényre indulók készüljenek esőköpennyel, vagy esernyővel, és számítsanak mezőgazdasági járművekre az úton. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában