Egyházközség

2023.01.17. 21:12

Támogatást kértek Szanyban

A közelmúltban megtartották a szanyi plébánia és a hozzá tartozó egyházközségek tanácsadó testületeinek ülését. A 2022-es gazdálkodást nézték át, zárszámadást készítettek, illetve a 2023-as költségvetést is megtervezték.

kisalfold.hu

Megtárgyalták az aktuális feladatokat, és közösen keresték a választ arra, hogy templomaik és plébániáik fenntartását miként tudják megoldani. Úgy határoztak, hogy 20 százalékkal emelniük kell az egyházközségi hozzájárulás díját. Az intézkedésre elsősorban az energiaárak drasztikus emelkedése miatt volt szükség. A hívek a befizetéseket intézhetik banki átutalással vagy személyesen hivatali időben a plébánián.

Január 22-ig ökumenikus imahetet tartanak a Szanyhoz tartozó egyházközségekben. Az imaórákon ma és január 19-én, csütörtökön vehetnek részt az érdeklődők este hat órától a rábaszentandrási templomokban. Kedden a katolikusban, csütörtökön az evangélikusban. Ezeken a napokon Szanyban nem lesz szentmise.

A farsangi időszakban Henczel Szabolcs elvégzi a házszentelés szertartását. Akik szeretnék megáldatni otthonukat, jelezzék szintén a plébánián. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában