Húszra nőtt a gyanúsítottak száma

2024.05.08. 16:01

Börtönből háziőrizetbe - Kiengedték a volt győri rendőrkapitányt a rácsok mögül

Kiengedték a börtönből a volt győri rendőrkapitányt, akit tavaly szeptemberben tartóztattak le és azóta is nyomozás folyik ellene. Bűnügyi felügyeletben maradhat szeptemberig. Már 20 gyanúsítottat kihallgatott a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség, és még egy személy letartóztatásban van.

Kisalföld.hu

Felvételünkön a győri rendőrkapitányság épülete. Fotó: Kisalföld-archívum

Április végén számoltunk be arról, hogy május negyedikéig még biztosan letartóztatásban marad a volt győri rendőrkapitány, akit tavaly szeptember 1-jén vettek őrizetbe. Akkor azt is megtudtuk a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségtől, hogy a szigorúan titkosított nyomozás során már 18 személyt hallgattak ki gyanúsítottként. Az év eleje óta pedig egy másik gyanúsítottat is letartóztattak a rendőrkapitányon kívül, aki egy évekkel ezelőtt nyugállományba vonult rendőr. 

Sajtóértesülések nyomán ismét megkerestük a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjét, dr. Kovács Katalint, aki arról tájékoztatta a Kisalföldet, hogy a Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő eljárásban a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa egyetértve az ügyészség indítványával elrendelte –  szeptember 2-ig – a korábban letartóztatásban lévő gyanúsított bűnügyi felügyeletét. Az az nyolc hónap után szabadulhatott a rácsok mögül V. Attila, egykori győri rendőrkapitány.

Legutóbbi hírünk óta az eljárásban gyanúsítottként kihallgatott személyek száma 18-ról 20-ra duzzadt, valamint egy gyanúsított maradt letartóztatásban. Kizárásosan a nyugdíjba vonult rendőr férfi.

A nyomozás érdekeire figyelemmel több információ az ügyben nem adhatnak ki.  Sem az okáról, sem a hivatali bűncselekmények jellegéről nem közölnek többet továbbra sem.

A hírek először győri korrupcióról szóltak, azonban a feltételezhető bűncselekmények többrétűek, hivatali visszaélés gyanúja áll a középpontban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában