Roadpol

2023.12.08. 19:00

Csak józanul a volán mögött! - Győr-Moson-Sopronban is kezdődik az ellenőrzési akció

Bella Violetta

Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2023. december 11. és 17. között. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség országos akciót december 11. és 17. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyeket szűrik ki - tájékoztatott az akcióról weboldalán a rendőrség. 

A KSH adatai alapján 2018 óta csökkenő tendenciát mutatnak azok a balesetek melyeknél az ittasság szereplő volt a szerencsétlenségben: 2022-ben 1171 esetben jelzett a szonda a helyszíneléskor. Az ittas balesetek aránya pedig a fővárosban és vármegyénkben volt a legalacsonyabb. Ugyanakkor a kozlekedesbiztonsag.kti.hu elemzése szerint Győr-Moson-Sopronban nőtt a leginkább a közúti balesetek között a súlyos sérüléssel vagy halálesettel járók aránya. Vármegyénkben átvette a vezetést a baleseti okok között a gyorshajtás és az elsőbbség meg nem adása, előbbi 200 esetben, utóbbi 207 esetben fordult elő tavaly. 

 

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában