Magazinos összefoglaló

2024.05.01. 08:20

Éves jelentés az Audi Hungariától - Jubileum, új utak és rekordszámok kihívásokkal

Megjelent az Audi Hungaria 2023-as éves jelentése. Kihívásokkal és ünnepléssel teli évet zárt a győri autó és motorgyár.

Simon Roberta

Vezetőváltás a vállalatnál. Michael Breme vette át az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki székét Alfons Dintnertől négy és fél év után.

A tavalyi év visszarepítette az Audi Hungariát a múltba, hiszen a vállalat 30 éves jubileuma alkalmával felidézte három évtizedes sikertörténetének kiemelkedő eseményeit. A múltidézés mellett teljes erejükkel dolgoztak azon is, hogy felkészüljenek az járműipar új korszakára, mely úton számos meghatározó mérföldkövet értek már el 2023-ban. Idei kiadványukban múlt, jelen és jövő fonódik össze; életük fontos pillanatain keresztül kalauzolják el az érdeklődőket az Audi Hungaria színes világába, egyúttal betekintést is engedve a vállalat izgalmas, kihívásokkal teli jövőjébe. 

Sikeres és tapasztalatokkal teli évet zárt az Audi Hungaria. Újult erővel vágnak neki a következő év kihívásainak. Fotó: Audi
  • Rekordszámú jármű gördült le a győri gyártósorról
  • Megszűnt 25 év után az Audi TT sorozatgyártása Győrben
  • 30 éves jubileum
  • Szolgáltatások Győrből a világnak - megalakult az Audi Hungaria Ahead Kft.
  • Next Level Stratégia - Érkezik a Cupra és új prémium elektromos motorok sorozatgyártása kezdődik
  • Diverzitás, digitalizáció, képzések, transzformáció és ESG a fókuszban
Vezetőváltás a vállalatnál.

- Kiemelkedő események éve volt számunkra a tavalyi. Főként a jubileumunk miatt, mindenekelőtt azonban az egyes területeink csúcsteljesítményének köszönhetően: rekordévet zártunk a járműgyártásban, és motorgyártásunk is kiválóan teljesített, megismételve az előző év magas termelési eredményét. Termékeink és szolgáltatásaink számára új vevőket sikerült megnyernünk a Volkswagen Konszernből, köszönhetően többek közt újonnan alapított leányvállalatunknak, az Audi Hungaria Aheadnek.
Mindeközben csapatunk alkotó erejével Next Level stratégiánknak is komoly figyelmet szentelünk, melynek számos elemét már megvalósítottuk és további meghatározó eredmények várhatók a 2024-es évben - fogalmazott Alfons Dintner, aki idén január végén köszönt el a vállalattól. 

 

- Mindez 12 ezer munkatársunk közös teljesítménye; szaktudásuk, rugalmasságuk és szenvedélyük tesz képessé minket arra, hogy a következő nagy feladatokra is bizakodóan tekintsünk. Személyesen mindig azt kívántam, hogy egy nap ilyen nagyszerű mérleggel adjam át a stafétát utódomnak. Teljesült a kívánságom, és biztos vagyok benne, hogy Michael Breme a következő években szintén számos kiemelkedő eredményt ünnepel majd az Audi Hungariával - tette hozzá a volt igazgatósági elnök.

Az új vezetőség. Azóta viszont Patrick Heinecke bejelentette búcsúzását. Kínában folytatja tovább a munkát. Július 1-jétől Achim Grewe veszi át a helyét.

- Köszönöm a zökkenőmentes stafétaátadást. Egy olyan csúcsteljesítményű vállalatot kaptam, amelybe szívét-lelkét beletette. Új, kompetenciaalapú szolgáltatások vevőinknek világszerte, az elektromos hajtások gyártásának erőteljes bővítése és a többmárkás telephellyé válás irányába tett lépések: az Audi Hungaria ezen eredményei örökre összefonódtak a nevével. Jövőképességünk erősítése ugyanakkor továbbra is tevékenységünk fókuszában lesz -  ezt már Michael Breme mondta, aki február 1-el vette át az igazgatóság elnöki székét. 

Fotó: Pinter Adam Cincer

- Hamarosan indul a CUPRA Terramar gyártása, miközben csapatunk már az MEBeco hajtások gyártásához telepíti az első berendezéseket – két meghatározó projekt a jövőnk szempontjából. De nem az egyetlenek! Napjainkban az egész vállalatot átlengi az innováció; a digitálisan összekapcsolt rendszereinknél, az elektromobilitás területén, de még a fenntarthatóbbá válás felé vezető úton is. Emellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az ESG-re, így kívánunk még fontosabb partnereivé válni a Volkswagen Konszern márkáinak és gyártótelephelyeinek. Ehhez részünkről minden nélkülözhetetlen előfeltétel adott: rugalmasság, hatékonyság és egy nagyszerű csapat teljesítőképessége - emelte ki Breme.

Az Audi Hungaria jubileumi évéről készült magazint online is megtalálják az alábbi linket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában