Cél a helyi gazdaság erősítése

2024.04.26. 11:17

Küldöttgyűlést tartott a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara

Az elmúlt év pénzügyi és szakmai beszámolója mellett az idei év költségvetését is elfogadták. A küldöttgyűlésen a kamara elnöke egy fodrásztanuló támogatását is bejelentette.

Bódvai Ildikó

Forrás: Farkas Ciprián Facebook oldala

A küldöttgyűlés tagjai néma főhajtással emlékezetek meg a nemrégiben elhunyt tagtársukról, Marton Ferenc aranykoszorús kárpitosmesterről, aki öt alkalommal érdemelte ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara „Magyar kézműves remek” díját.

Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, küldöttgyűlés, Horváth Vilmos, Farkas Ciprián
Horváth Vilmos a küldöttgyűlésen egy olyan térképet nyújtott át Farkas Cipriánnak, ami a kamarák területi határait mutatja az 1850-es megalapításukkor. 
Forrás:  Farkas Ciprián Facebook oldala

Köszönet a városnak a küldöttgyűlés előtt

Horváth Vilmos kamarai elnök elmondta, eredményesen és takarékosan gazdálkodott a kamara, elvégezte a rábízott feladatokat. Bejelentette, hogy 250 ezer forinttal támogatták Horváth Gertrúdnak, a Handler-technikum fodrásztanulójának a felkészülését a WorldSkills versenyre. Büszkén tette hozzá, hogy a világversenyen a huszonöt magyar versenyzőből hat soproni.

Az eseményen felszólalt Farkas Ciprián polgármester, aki köszönetet mondott a város nevében minden vállalkozásnak, amely munkahelyet és megélhetést teremt a soproniak számára. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat és a kamara célja egyaránt a helyi gazdaság erősítése, ezt szolgálja az M85-ös gyorsforgalmi út megépítése, valamint az új inkubátorház is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában