Sok mindent tanultak

2024.05.10. 14:54

Zsibongó gyermekek a természetben – Madarak és fák napja a győri Püspökerdőben – képgaléria

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. pénteken rendezte meg madarak és fák napi eseményüket Győrben, a Püspökerdő területen. A programra 4 győri iskolának, nyolc osztálya látogatott el. Zsibongó gyerkőcök, jókedv, napsütés: Madarak és fák napja Győrben.

Ollári Gergely

A gyermekek reggel jókedvű vetélkedőn vehettek rész, ahol növényekkel, állatokkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk. Egy tesztet is kitölthettek, hogy biztosak legyenek tudásukban. Zsibongó gyerkőcök, jókedv, napsütés. 

Zsibongó gyermekek a természetben – felvételünkön a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola harmadik osztályos diákjai, akik rendkívül jól érezték magukat a természetben.
Zsibongó gyermekek a természetben – felvételünkön a győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola harmadik osztályos diákjai, akik rendkívül jól érezték magukat a természetben.
Fotó: Csapó Balázs

–2019-ben rendeztük meg legutóbb a már hagyománynak számító madarak és fák napi eseményüket. Minden évben sokan érkeznek el a programra, a mai napon több mint kétszáz kisgyermek jött el négy különböző, győri iskolából. Délelőtt ügyességi feladatok várták őket, majd az ünneppel kapcsolatosan kaptak állat és növény felismerő feladatokat is –fogalmazott lapunknak Bene Zsolt a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. erdőgazdálkodási előadója, a program egyik szervezője a Püspökerdő tisztása mellett.

Zsibongó gyermekekkel telt meg a Püspökerdő

A résztvevő diákok, és kísérőik ezt követően egy hét állomásos túrára indultak el a tanösvény kijelölt területén, majd a visszaérkezésük után egy érdekes állatbemutatót is megtekinthettek.

 Találkozhattak kecskével, tyúkkal, patkánnyal, vizslákkal, és egy fiatal rókával is megismerkedhettek. 

A vetélkedő eredményhirdetésével és a díjátadóval zárult az esemény. 

– A programmal szerettük volna a természet szeretetét közelebb hozni a kicsikhez, és hogy jól érezzék magukat. Azt vesszük észre, érdeklődőek a környezet, és a természetismereti órák iránt, és ma, a természet volt a legjobb tanterem számukra. Sokan keresnek is bennünket, az erdőgazdaságot szintén szeretnénk megismertetni, és nem csak a gyerekekkel, hanem az intézményekkel is –mesélte az erdőgazdálkodási előadó. 

Hozzátette: ezek a gyermekek még fiatalok, fogékonyak, könnyen tanulnak. Szeretik a fákat, a madarakat, az erdőt, és a természetet. Arról is beszéltünk nekik többek között, hogy nem szabad szemetelni, vagy hogy miként kell viselkedni az erdőben. 

Az első helyezett osztály csoportos belépőt nyert a győri állatkertbe, a második és harmadik helyezett könyvutalvánnyal gazdagodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában